Αλλαγή ιδεών με προσαρμογή στο περιβάλλον (…πνεόντων ανέμων)

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

Παρακολούθησα, την Κυριακή, στην TV, στην παρέλαση στην Κέρκυρα, για την Εορτή της 153ης Επετείου της Ενωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα το 1864!

Στην πρωτεύουσα της Περιφέρειάς μας πάρέστη ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Παρετήρησα, πως όλοι οι επίσημοι, κυβερνητικοί, εκπρόσωποι κομμάτων, Εκκλησιαστικών Αρχών, Τοπικών Αρχών (εννοείτε τι εννοώ;), Στρατιωτικών, Συλλόγων, Οργανώσεων, κ.λπ. δεν είχαν υψομετρικές διακρίσεις.

Είχε στηθεί μια απλή χαμηλή εξέδρα και απ’ αυτής ανέβηκαν όλοι αυτοί οι λεβέντες -μηδενός εξαιρουμένου-, για να δοξαστούν από τους παρελαύνοντες, ανεξάρτητα αν ο βηματισμός των περισσοτέρων ήταν ρεμπέτ ασκέρ.

Δηλαδή, για να το πω πιο λαϊκά και κατανοητά από μαθητούδια του Δημοτικού, οι υψηλόβαθμοι Αρχοντες παρέστησαν ιστάμενοι επί υψηλού επιπέδου και όχι επιδαπέδιου! Ουδείς διεννοήθει να φανεί …χαμηλότερος!

Και θυμάμαι -κάπου, κάποτε σε ανάλογες περιπτώσεις-, οι Αρχοντες (όνομα και μη χωριό, ήσαν σε δύο στάθμες. Στους από πάνω και στους από κάτω. Στη δεύτερη περίπτωση -μη μου πείτε πως το ξεχάσατε-, ευρίσκοντο μόνο οι λαϊκοί αγωνιστές, οι Σοσιαλιστάδες, οι καθαρόαιμοι, οι ανήκοντες στο μέσο του “Αρσιτερού” Δημοκρατικού Τόξου!

-Τι τα θέλετε; Και οι ξένοι -κατακτηταί μας και οι μη-, αναγνωρίζουν πως η Χώρα μας βρίθει πολλών μεγαλείων και περισσοτέρων γελοίων!

ΥΓ.

Στην Κεφαλονιά όμως (Αργοσυόλι) στην κοιτίδα του Ριζοσπαστισμού επανελήφθη το πρόσφατο έθιμο με τους «ισόγειους» και τους «ανώγειους». Περισσότεροι οι από-πάνω επί εξέδρας. Ευτυχώς που δεν στρώθησαν με τέτοια χάλια… Να δείτε που σύντομα θα έχουμε και τους «εξαποδώ».