Αλχημείες με τις «δωρεές» στο Μέγαρο

Aπίστευτο και όμως αληθινό! Τα έξοδα ανακαίνισης του Μεγάρου τον Δεκέμβριο 2010 …δεν τα πλήρωσε δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης όπως διαβεβαίωνε τότε σε όλους τους τόνους, αλλά …όλοι εμείς μέσω του ταμείου του Δήμου!

Η είδηση βγήκε από το σάιτ Kefaloniapress την περασμένη Πέμπτη και έκτοτε το λαλίστατο, κατά τα άλλα …«Γραφείο Επικοινωνίας» του Δήμου έχει καταπιεί τη γλώσσα του, ενώ η υποκατάσταση του μέσω διαφόρων παπαγαλακίων χειροτερεύει την κατάσταση.

Ένα τέτοιο δημοσίευμα λόγω της σοβαρότητάς του αν δεν ευσταθούσε θα έπρεπε να διαψευστεί με το που είδε το φως της δημοσιότητας με προσωπική ανακοίνωση του ίδιου του Δημάρχου!

Αντ’ αυτού η απόλυτη σιωπή της Δημοτικής Αρχής επιβεβαιώνει το δημοσίευμα.

Εν ολίγοις βρισκόμαστε μπροστά σε μία σελίδα ντροπής για την Δημοτική Αρχή και προσωπικά τον δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση.

Η είδηση «έσκασε στα απόνερα» του πορίσματος των ελεγκτών – επιθεωρητών του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.) για τον Δήμο Κεφαλονιάς.

Εντοπίστηκαν πέντε αποφάσεις σχετιζόμενες με την ανακαίνιση του Μεγάρου οι οποίες από το πόρισμα θεωρούνται …μη νόμιμες (κοινώς …ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ)!

Τρεις της Οικονομικής Επιτροπής και δύο …του ίδιου του δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση! Συνολική δαπάνη 19.981,35€ και όλες το 2012.

Σύμφωνα δε με έρευνα του σάιτ εκτός των παραπάνω αποφάσεων υπάρχει άλλη μία σχετιζόμενη με την ανακαίνιση του Μεγάρου που πάρθηκε από την Οικονομική Επιτροπή το 2011 (103/2011 απόφαση με ΑΔΑ: 4ΑΣ7ΩΕ5-7Κ8) δαπάνης 7.232,40.

Σύνολο δαπάνης 27.213,40 € (με άγνωστο, όπως σημειώνει το σάιτ, αν υπάρχουν και άλλες δαπάνες…) για την ανακαίνιση του Κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδας και την μετατροπή του σε Δημαρχιακό Μέγαρο.

Τα λεφτά αυτά πληρώθηκαν από δημοτικό χρήμα και όχι από χορηγία και δωρεά του Δημάρχου όπως είχε διαβεβαιώσει τότε που έγιναν οι εργασίες.

Απίστευτο! Τουλάχιστον ας έδινε ο δήμαρχος μια δικαιολογία, όποια νάταν, για τη μη δωρεά.

Ας έλεγε ό,τι ήθελε, αλλά νάλεγε κάτι βρε αδερφέ για να δικαιολογήσει την μη τήρηση της διαβεβαίωσής του και η δωρεά να μην καταντήσει …πληρωμή από το ταμείο του Δήμου !

Ειλικρινά πέσαμε, όχι μόνο εμείς, από τα σύννεφα !

Και ενοχλεί επί πλέον ρε γαμώτο ο μουλωχτός τρόπος που πέρασε η δαπάνη…

Παραπλανητικοί τίτλοι στις αποφάσεις και απόλυτη μυστικότητα εφτά χρόνια τώρα!

Κρίμα !

Υ.Γ. 1. Τώρα δύο δυνατότητες υπάρχουν για τον δήμαρχο:

Η μία, έστω και τώρα να καταβάλει στο Δήμο ολόκληρο το ποσόν της δαπάνης που πληρώθηκε για τις εργασίες ανακαίνισης του Μεγάρου από το ταμείο του Δήμου ζητώντας συγνώμη από τους πολίτες και

Και η άλλη, να υποβάλλει την παραίτηση του.

Διαλέγει και παίρνει.

Τρίτη λύση, όπως …να παραμείνει στη θέση του σαν να μην συμβαίνει τίποτα είναι ό,τι το χειρότερο.

Αν ποντάρει στη λήθη και αφήσει τα πράγματα όπως είναι, θα ήταν ολέθρια λύση για την υστεροφημία του πάλαι ποτέ Γνήσιου, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που βαραίνει το τοπικό πολιτικό κλίμα το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τον Δήμο Κεφαλονιάς, δίχως να υπολογίζονται τα όσα ακόμη έρχονται…

Υ.Γ. 2. Επειδή παίζει το σενάριο ότι …η δωρεά έγινε για μεγάλο τμήμα των εργασιών και αυτές που φέρονται να πληρώθηκαν από το Δήμο αφορούν μεταγενέστερες εργασίες, ρωτήσαμε έγκριτους νομικούς και ιδού τι μας είπαν:

Ο νόμος είναι σαφής: Σύμφωνα με την παρ. 1 περίπτ. η του άρθρου 72 του Ν.3852/2010 («Καλλικράτης»), για την αποδοχή δωρεών αποφασίζει η Οικονομική Επιτροπή.

Άρα, το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι ένα: Υπάρχει απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου από το 2011 μέχρι σήμερα που να αποδέχεται δωρεά του Αλέξανδρου Παρίση ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΕΥΡΩ για την ανακαίνιση του Κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδας και την μετατροπή του σε Δημαρχείο;

Υ.Γ. 3. Σε κάθε περίπτωση ο Δήμαρχος οφείλει τώρα (και κακώς που δεν το έπραξε ήδη) να δώσει στη δημοσιότητα όλες τις δαπάνες που έγιναν για την ανακαίνιση και τη συντήρηση του Κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδας και την μετατροπή του σε Δημαρχιακό Μέγαρο.