Αμεση, σταθερή και μόνιμη πρέπει να είναι η λειτουργία της Κοργιαλένειου Βιβλιοθήκης

Πέτρος Πετράτος

Από τη Δημόσια Κεντρική (Ιακωβάτειο) Βιβλιοθήκη Ληξουρίου, ανακοινώθηκαντα εξής:

Αναντίρρητα η σημερινή κατάσταση της Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης δεν ικανοποιεί κανέναν. Αντίθετα, μάλιστα, προκαλεί θλίψη και αγανάκτηση η αδυναμία της ιστορικής αυτής Βιβλιοθήκης να ανταποκριθεί σήμερα στα αυτονόητα καθήκοντά της. Θα είναι ανεπανόρθωτο πλήγμα για τον τοπικό μας πολιτισμό αλλά και γενικότερα για τον κόσμο της έρευνας και της επιστήμης η παύση της λειτουργίας της.

Γι’ αυτό επιβάλλεται, πριν να γίνει μη αναστρέψιμη η κατάσταση, να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση, τέτοια που να προοικονομεί τη σταθερή και ανεμπόδιστη λειτουργία της στο μέλλον. Όλες οι πλευρές οφείλουν να συναντηθούν, να συζητήσουν και να συντονιστούν για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος. Τώρα δεν είναι τόσο η ώρα των θεωρητικών συζητήσεων όσο η ώρα της δράσης – μιας δράσης σοβαρής, συντονισμένης και αποφασιστικής.

Το Αργοστόλι δεν μπορεί και δεν πρέπει να δει κλειστή την Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη.

Το Αργοστόλι και γενικότερα η Κεφαλονιά έχουν ανάγκη από μια ανοικτή, δημιουργική και πολυδιάστατη, όπως και ήταν, Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη.

Το Εθνικό Σύστημα Βιβλιοθηκών, στο οποίο περιλαμβάνεται και η Κοργιαλένειος, όπως και η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη, πρέπει να εξακολουθήσει να την υπολογίζει στο δυναμικό της.

Η Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη Αργοστολίου

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Πρόεδρος

Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης

Εφορευτικού Συμβουλίου

Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης

ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΑΤΟΣ

Διευθύντρια

ΘΕΟΔΩΡΑ ΖΑΦΕΙΡΑΤΟΥ