Ανακοίνωση του τοπικού ΚΙΝΑΛ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΙΝ.ΑΛ.. Κεφαλληνίας και Ιθάκης θα ήθελε να ευχαριστήσει τους φίλους του Κινήματος που παρευρέθησαν στην συνάντηση στο Ληξούρι το Σάββατο 12 /01/2019 όπου πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της εξωστρέφειας και επαφής της Ν.Ε με τις κατά τόπους περιοχές των νησιών μας.

Μέσα από την συζήτηση στην οποία υπήρξε η παρουσία και αρκετών ιστορικών στελεχών του Κινήματος αναλύθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις στην χώρα μας αλλά κυρίως τα προβλήματα στην περιοχή της Κεφαλλονιάς και συγκεκριμένα της Παλικής.

Το καθολικό συμπέρασμα που βγήκε από τον διάλογο μας είναι, ότι η περιοχή της Παλικής έχει αφεθεί από την δημοτική, την περιφερειακή και την βουλευτική αρχή που εκπροσωπούν το νησί μας στο “έλεος του θεού”. Καμία προσπάθεια για ανάπτυξη της περιοχής δεν έχει πραγματοποιηθεί αλλά ούτε έχει αναφερθεί η όποια διάθεση για έργα στην πολύπαθη Παλική. Όλα τα προβλήματα που ακούστηκαν, κατεγράφησαν και ως πρώτη κίνηση η Ν.Ε. του ΚΙΝ.ΑΛ. θα καλέσει κλιμάκιο για να δει και η κεντρική διοίκηση του κόμματος την πραγματικότητα στην οποία ζουν μετά τους σεισμούς του 2014 οι κάτοικοι της περιοχής, να συζητήσουμε με τον απλό πολίτη, να τον ακούσουμε και έπειτα να δράσουμε για το δικό του και μόνο καλό.

Η δημοκρατική παράταξη, -το ΚΙΝ.ΑΛ.- έχει ως χρέος της την δράση υπερ των πολιτών και θα σταθεί για μία ακόμη φορά προ των ευθυνών της. Θα είμαστε εμείς το κόμμα που δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες που θα οδηγήσουν την κοινωνία μας στη νέα εποχή που ανατέλλει. Μία εποχή δύσκολη, μα συνάμα μία εποχή με όραμα, ελπίδα, ευκαιρίες και προσδοκίες για τη νέα γενιά που δεν πρέπει να χάσει άλλο έδαφος.

Το ΚινΑλ είναι εδώ, ήταν πάντα δίπλα στην κοινωνία και θα είναι για πάντα η φωνή της ίδιας της κοινωνίας.

Η Ν.Ε. ΚΙΝ.ΑΛ