Ανατίναξαν ΑΤΜ της Euronet στην Σκάλα!

Άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες ανατίναξαν σήμερα τα χαράματα, περίπου στις 4 π.μ., το ΑΤΜ της EURONET στη Σκάλα και διέφυγαν μάλλον από τη θάλασσα με σκάφος και με λεία γύρω στις 62.000 ευρώ.
Το ΑΤΜ ήταν εγκατεστημένο σε χώρο πλησίον του καταστήματος “Συμπόσιο” και σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο επιχειρηματίας του καταστήματος, ξύπνησε από τον κρότο της έκρηξης και ενημέρωσε την Αστυνομία στη Σκάλα.
Αμεσα στο σημείο έσπευσε αστυνομική δύναμη όπου διεπίστωσε ελεγχόμενη έκρηξη στο ΑΤΜ και αφαίρεση των χρημάτων.
Στο σημείο που ήταν τοποθετημένο το ΑΤΜ, η Αστυνομία βρήκε σε χαρτονομίσματα 4.200 Ευρώ κατεστρεμενα από την έκρηξη. Το ΑΤΜ είχε «τροφοδοτηθεί» χθες το βράδι με το ποσόν των 90.000 Ε και δράστες πήραν το ποσόν των 62.000 Ευρώ.
Τα πρώτα στοιχεία των ερευνών, δείχνουν ότι οι δράστες είναι πολύ πιθανόν να διέφυγαν διά θαλάσσης με σκάφος.
Από την ανατίναξη του ΑΤΜ δεν προκλήθηκαν ζημιές σε παρακείμενα κτίρια, καθώς η επέμβαση ήτανε «χειρουργική», ώστε να να μην καταστραφούν τα χρήματα.
Στη Σκάλα βρίσκεται από το πρωϊ μεγάλη αστυνομική δύναμη που ερευνά κάθε στοιχείο, ενώ αναμένεται να έρθει Κλιμάκιο Πυροτεχνουργών από την Πάτρα.
Είναι το πρώτο περιστατικό ληστείας και ανατίναξης ΑΤΜ, που γίνεται στην Κεφαλονιά, ενώ, περιστατικά, ανατίναξης με πανομοιότυπο τρόπο, έγιναν τον περασμένο Ιούλιο στις Αλυκές και στο Τσιλιβί της Ζακύνθου.