Αναφορά της διευθύντριας του Γυμνασίου-Λυκείου Σάμης για τις καταλήψεις στο Σχολικό Συγκρότημα

Είκοσι μέρες αφότου ξεκίνησε το νέο σχολικό έτος 2015-2016 πραγματοποιήθηκε στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου-Λυκείου Σάμης κατάληψη από 1 έως και 6 Oκτωβρίου με αιτήματα την αύξηση των δαπανών για την παιδεία, την ενίσχυση της στατικότητας των σχολικών κτηρίων, την στελέχωση με καθηγητές, την πρόσληψη επιστάτη κ.ά.
Πριν περάσει ένας μήνας από τότε ξεκίνησε δεύτερο κύμα κατάληψης, στις 2 και 3 Νοεμβρίου, με τα ίδια αιτήματα, παρά το γεγονός ότι πολλά από τα αιτήματα των μαθητών έχουν ήδη προωθηθεί ή επιλυθεί.
Κατά τη γνώμη μου κανένας λόγος δεν συνέτρεχε ώστε να επαναληφθεί για δεύτερη φορά η παράνομη κατάληψη δημόσιου σχολείου. Ήδη από την πρώτη φορά είχαν καταγραφεί ζημιές και βανδαλισμοί στις αίθουσες του σχολείου και καταστάσεις ανεπίτρεπτες για ανήλικα παιδιά, όπως π.χ. μεθύσια, κάπνισμα, εκφοβισμός μαθητών κλπ.
Oι μαθητές που υποκίνησαν και πρωτοστάτησαν στις καταλήψεις είναι οι: ___________ ________ και ___________ ________ από το Γυμνάσιο και ___________ ________ και ___________ ________ (ενήλικας) από το Λύκειο.
Στη σημερινή μου συνάντηση με μαθητές δέχθηκα καταγγελίες για αδιαφανείς εκλογικές διαδικασίες που έκριναν τη συνέχιση της κατάληψης του σχολείου και παράπονα από 3-4 γονιούς μαθητών επειδή δεν προβαίνω στις δέουσες ενέργειες για την διασφάλιση της νομιμότητας και της ομαλής λειτουργίας των μαθημάτων.
Είναι απορίας άξιο το ότι 5-6 το πολύ γονείς έρχονται στο υπό κατάληψη σχολείο τη στιγμή που τίθενται σοβαρά ζητήματα ασφάλειας των ανήλικων παιδιών τους χωρίς επιτήρηση.
Από τις εισαγγελικές αρχές ζητείται η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του σχολείου και η εφαρμογή του νόμου) είτε για μαθητές που αναίτια καταλαμβάνουν το σχολείο και παραβιάζουν τις εκλογικές διαδικασίες των μαθητικών συμβουλίων αλλοιώνοντας τα αποτελέσματα ψηφοφοριών είτε για γονείς που με την αδιαφορία τους εκθέτουν σε κίνδυνο μικρά παιδιά.