Ανοιχτή επιστολή του Βασίλη Ρουχωτά στον Κυριάκο Μητσοτάκη

B. Ρουχωτάς

Ανοιχτή επιστολή απηύθυνε προς τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη ο τ. δήμαρχος Βασίλης Ρουχωτάς, εν όψει του σημερινού ερχομού του στην Κεφαλονιά.

Η επιστολή αναφέρει:

Ανοικτή επιστολή προς τον Αξιότιμο Πρόεδρο της ΝΔ Κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη

Κύριε Πρόεδρε

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2018 συνεδρίασε στο Ληξούρι η ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης με μοναδικό θέμα την οργάνωση της πιθανολογούμενης, μέχρι τότε, επίσκεψης του προέδρου της ΝΔ στην Κεφαλονιά την 20η Οκτωβρίου, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Γερασίμου.

Σε αυτήν την συνεδρίαση η πρόταση την οποία κατέθεσα και έγινε ομόφωνα αποδεκτή, ήταν (λόγω του περιορισμένου χρόνου της επίσκεψης) η εξής:

Μετά τον εορτασμό ο πρόεδρος να επισκεφτεί οδικά την σεισμόπληκτη και πλήρως εγκαταλελειμμένη Παλική με στάσεις:

  •  Στις στροφές του επαρχιακού δρόμου στην περιοχή «ΚΡΙΤΩΝΟΥ»
  •  Στο κέλυφος πλέον του «ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟΥ» Νοσοκομείου
  •  Στις κατεστραμμένες και ακόμη σε ερειπιώδη κατάσταση εργατικές πολυκατοικίες στο Ληξούρι
  •  Στα container του δεύτερου δημοτικού σχολείου Ληξουρίου, στα οποία τα παιδιά μας θα περάσουν την πέμπτη σχολική τους χρονιά και πολλές χρονιές ακόμη
  •  Μπροστά στο ερειπωμένο Δημοτικό Θέατρο Ληξουρίου

Παράλληλα η ΝΟΔΕ να ανακοινώσει την ώρα άφιξης και το χρόνο παραμονής του Προέδρου σε κάθε μία από αυτές στις στάσεις.

Με ένα και μόνο πολιτικό στόχο !

Να δοθεί η ευκαιρία στον πρόεδρο να συνομιλήσει με τους πολίτες εφ ενός, και αφ ετέρου ο ίδιος να αποκτήσει προσωπική αντίληψη για την άθλια κατάσταση στην οποία ευρίσκεται ακόμη η περιοχή, να την προβάλει, αλλά και να δεσμευθεί δημοσίως για την επίλυση των προβλημάτων μόλις αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, δίνοντας ελπίδα στους εγκαταλελειμμένους σεισμόπληκτους.

Αγαπητέ Πρόεδρε

Μέχρι τώρα έχεις αποδείξει ότι όχι μόνο δεν φοβάσαι την επικοινωνία με τον λαό αλλά αντίθετα την επιδιώκεις.

Έχεις δείξει ότι προσπαθείς, στο μέτρο του ανθρωπίνως δυνατού, να πολιτευτείς με υπευθυνότητα και να αφήσεις πίσω σου τον λαϊκισμό που κυριάρχησε στη ζωή μας.

Και αλλοίμονο για μας, για τα παιδιά μας, για την Ελλάδα μας, αν δεν πορευθείς έτσι.

Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν. δήλωσα στην συνεδρίαση της ΝΟΔΕ ότι, εάν ο πρόεδρος, λόγω χρόνου, δεν μπορεί να ακολουθήσει αυτό το πρόγραμμα (στο οποίο επαναλαμβάνω υπήρξε ομοφωνία) και να επικοινωνήσει άμεσα με τον λαό της Παλικης και της λοιπής Κεφαλονιάς, τότε είναι σκοπιμότερο να αναβληθεί η επίσκεψη σε εύθετο χρόνο για να έχεις την ευκαιρία και το χρόνο να επισκεφθείς την υπόλοιπη Κεφαλονιά αλλά και την Ιθάκη.

Άλλωστε φοβάμαι ότι οι πολιτικές εξελίξεις είναι τόσο αβέβαιες και τόσο κρίσιμες που ίσως δεν θα σου δοθεί ευκαιρία να ξαναεπισκευθείς την Κεφαλονιά μέχρι τις εκλογές.

Δυστυχώς το περιβάλλον σου φρόντισε η επικοινωνία σου με τον λαό της Κεφαλονιάς, από ότι φαίνεται, να περιοριστεί σε μερικές φωτογραφίες στο Δημαρχείο της Κεφαλονιάς.

Επίτρεψε κύριε Πρόεδρε σαν πολίτης,, σαν Κεφαλονίτης, σαν Νεοδημοκράτης, να σου πω ότι η επίσκεψη σου, με τον τρόπο που φαίνεται ότι θα εξελιχθεί, δεν θα είναι επωφελής (όπως είμαι βέβαιος ότι θα ήθελες) ούτε για την Κεφαλονιά αλλά ούτε και για την Νέα Δημοκρατία.

Και δεν σου ταιριάζει αυτός ο τρόπος!

Εύχομαι να διαψευστώ.

Στο Βυζάντιο οι σφουγγοκωλάριοι είχαν συγκεκριμένο ρόλο και υψηλή θέση στην ιεραρχία του παλατιού.

Στον εικοστό πρώτο αιώνα πρόσεχε τους.

Και άχρηστοι είναι και ο ρόλος τους μυρίζει.

Ληξούρι 19 Οκτωβρίου 2018

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Βασίλης Γρ. Ρουχωτάς

τέως Δήμαρχος Παλικής