Απάντηση του προέδρου της ΕΔΑΚΙ Αργύρη Γαβριελάτου

Ο πρόεδρος της ΕΔΑΚΙ ΑΕ-ΟΤΑ Αργύρης Γαβριελάτος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Εκτιμώ πως όλοι οι καλοπροαίρετοι δημότες του νησιού μας θα προτιμούσαν να παρίστανται στη γέννηση του εγγονιού τους, παρά στην άτυπη επίσκεψη της κ. Μοθωναίου στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΥ την Παρασκευή 10 Ιουλίου. Συνεπώς είναι λογικό (για τους καλοπροαίρετους επαναλαμβάνω) να απουσιάζω στην Αθήνα καθ’ όλη τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας για να είμαι δίπλα στα παιδιά μου στην πιο όμορφη στιγμή της ζωής τους και στο νεογέννητο εγγόνι μου.

Σαφώς και δεν απαγορεύεται η επίσκεψη σε οποιονδήποτε αιρετό στους χώρους της ΕΔΑΚΙ και η ενημέρωση του για τα θέματα που αφορούν στη λειτουργία της εταιρίας. Η κ. Μοθωναίου συνοδεύτηκε και ενημερώθηκε σχετικά από τον Δ. Σύμβουλο της εταιρίας κ. Παναγή Βανδώρο. Η συγκεκριμένη άτυπη επίσκεψη ήταν σε γνώση όλων των ενδιαφερομένων, δεν έγινε εν κρυπτώ (για ποιον λόγο να γίνει άλλωστε;) και μετά την αποχώρηση της κ. Μοθωναίου τίποτα σημαντικό δεν άλλαξε στη ζωή μας. Η ίδια δήλωσε αυτό που όλοι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα πως η Κεφαλονιά είναι το καθαρότερο νησί του Ιονίου και όχι μόνο, εξαιτίας της σωστής λειτουργίας της εταιρίας την οποία έχουν στηρίξει διαχρονικά όλες οι δημοτικές αρχές και οφείλεται στο ανθρώπινο δυναμικό της.

Είναι επίσης γνωστό πως η αναστάτωση στη ζωή μας δεν προκλήθηκε από την επίσκεψη της κ. Μοθωναίου, αλλά από την εσφαλμένη πολιτική απόφαση της Κυβέρνησης, η οποία είναι ήδη Νόμος του Κράτους. Ο κάθε Νόμος βεβαίως αντιμετωπίζεται με νομικά μέσα (η διαδικασία είναι σε εξέλιξη) και όχι με «κουτσαβακισμούς» διαφόρων δημοσιογραφικών ομάδων.

Μιας και αναφέρθηκα όμως σε «κουτσαβακισμούς» θα ήθελα να επισημάνω στους διάφορους υπερευαίσθητους που φωτογραφίζουν ξεχειλισμένους κάδους απορριμμάτων κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου πως, τα μόνα που επιτυγχάνουν είναι η δυσφήμηση του νησιού σε μια δύσκολη για όλους μας τουριστική περίοδο και η άδικη στάση και συμπεριφορά τους απέναντι στους εργαζόμενους της εταιρίας. Τους ενημερώνουμε λοιπόν πως τα δρομολόγια θα αυξηθούν ούτως ή άλλως τις επόμενες ημέρες αλλά καλό είναι να επιλέξουν άλλο αντιπολιτευτικό πεδίο αντιπαράθεσης γιατί εκτίθενται ανεπανόρθωτα.

Κλείνοντας θα ήθελα να επαναλάβω πως οποιοσδήποτε αιρετός της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ευπρόσδεκτος στις εγκαταστάσεις της εταιρίας για να διαπιστώσει τη λειτουργία αλλά και τον καθημερινό αγώνα των εργαζομένων μας. Αν δεν ξαναγίνω παππούς τώρα στα κοντά θα τον ξεναγήσω ό ίδιος…

Αργύρης Γαβριελάτος

Πρόεδρος 

ΕΔΑΚΙ  ΑΕ – ΟΤΑ