Απολογισμός του Κεφαλονίτικου Καρναβαλιού 2017 από την Καρναβαλική Οργανωτική Επιτροπή

Από την Καρναβαλική-Οργανωτική Επιτροπή Ληξουρίου της ΚΕΔΗΚΕ ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα:

Έπεσε η αυλαία για ακόμη ένα Καρναβάλι· ένα καρναβάλι που κερδίζει με την αξία του μια θέση στο παλμαρέ των επιτυχημένων εκδηλώσεων της Παλικής. Κέφι, ζωντάνια, χορός, τραγούδι και πλούσια χρώματα είναι μόνο μερικά από όσα προσφέρθηκαν αφειδώς στο κοινό τόσο από τα πληρώματα όσο και από τα άρματα συμμετοχής.

Πιο αναλυτικά, όσον αφορά τα μουσικά δρώμενα:

Το μουσικό συγκρότημα των “ΜΠΛΕ” ξεσήκωσε τον κόσμο στην κεντρική πλατεία της πόλης μετά το πέρας της μεγάλης Κυριακάτικης παρέλασης της 26ης Φεβρουαρίου και υπερέβη κάθε προσδοκία αφού στάθηκε αντάξιο των καθηκόντων του -ακόμα και όταν ο καιρός δε συμμερίστηκε τις ίδιες ανάγκες με το κοινό- εκτοξεύοντας στο κόκκινο τη διάθεση μικρών και μεγάλων καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας.

Οι δικοί μας “Έξω Φρενών” (που έχουν το όνομα όχι όμως και τη χάρη του ονόματος τους) απογείωσαν τη διασκέδαση και την χαρά με τις μουσικές τους επιλογές. Τέλος, στην διάδοση του κλίματος της μεγάλης αυτής διοργάνωσης συνεπικούρησαν οι “Pergamondo Band” με συναυλία που δόθηκε στην πλατεία, το συγκρότημα της Χριστίνας Κακαλιάντη που συνόδευσε με επιτυχία την εκδήλωση προς τιμήν των παλιών Καρναβαλιστών της Παλικής και φυσικά “Η κομπανία του Αγάθωνα” που μας χάρισε μια αξέχαστη βραδιά.

Ιδιαίτερη μνεία οφείλει να γίνει και στο πολιτιστικό δυναμικό της πόλης που –καθ’ όλη την διάρκεια του Καρναβαλιού- πλαισίωνε τις διάφορες εκδηλώσεις που πέρα από το όμορφο θέαμα που προσέφερε χάριζε ταυτόχρονα και μια νότα παραδοσιακής αλεγκρίας στο όλο κλίμα των ημερών. Ο λόγος για: τον πολιτιστικό σύλλογο “Κουνόπετρα”, τον “Μουσικοχορευτικό Σύλλογο Καμηναράδων”, την ιστορική “Χωροπούλα”, και κυρίως τους πολιτιστικούς συλλόγους “Φανάρι” από την Αγία Ευφημία, “Τζανάτων” και “Αγίας Ειρήνης” που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Καθοριστική ήταν -φυσικά- και η συμμετοχή της Σχολής Χορού Ελισσάβετ Λιβιεράτου που ομόρφυνε για ακόμα μια φορά τις εκδηλώσεις με τις σύγχρονες χορογραφίες της καθώς και των Σχολείων και των Νηπιαγωγείων που –μέσω της συνεργασίας τους για τη θεματική μασκαράτα- έκαναν και εμάς να νιώσουμε σαν ήρωες του παραμυθιού.

Από το Ληξουριώτικο Καρναβάλι, όμως, δεν θα μπορούσε να λείψει το στοιχείο της γνήσιας σάτιρας, της αυθεντικής Ληξουριώτικης στην ύπαρξη της οποίας χρωστά τη γέννηση του το Καρναβάλι μας. Έτσι, η δραματοποίηση της Κεφαλλονίτικης Παρλάτας που έλαβε χώρα στην κεντρική πλατεία από τη θεατρική ομάδα της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ χάρισε ιδιαίτερο χρώμα και αληθινό γέλιο στο κοινό το οποίο -πριν προλάβει να συνέλθει από την ξεκαρδιστική παράσταση που προηγήθηκε- έμεινε για να παρακολουθήσει την καθιερωμένη πλέον εκδήλωση: “Το Κόκκινο Χαλί” που σκόρπισε άφθονο γέλιο σε θεατές, συμμετέχοντες και κριτές.

Κλείνοντας, στις ευχαριστίες που ανήκουν στους χορηγούς τους εθελοντές και τους συντελεστές προστίθενται και αυτές που απευθύνονται στους:

Μαρία Σαουλίδου (Εικαστικός) για την βοήθεια της στην περαίωση της παιδικής εκδήλωσης κατασκευής φιγούρων με θέμα:” Ο Πιερότος το Καρναβάλι”, Αναστασία Θωμά (Θεατρολόγος) για το θεατρικό παιχνίδι, Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλονιάς, Αστυνομικό Τμήμα Ληξουρίου για την πλήρη εποπτεία, την Πυροσβεστική, το Λιμενικό Σώμα, το Λιμενικό Ταμείο, τον αντιδήμαρχο Παλικής κ. Αλέξανδρο Μοσχονά, το Δεύτερο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αργοστολίου, τους εργαζόμενους του Δήμου και της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ, τα ΜΜΕ για την πλήρη κάλυψη και προβολή της διοργάνωσης, το ξενοδοχείο SUMMERY για την παραχώρηση του χώρου και την διεξαγωγή εκδήλωσης αλλά κυρίως σε όσους χάρηκαν και γλέντησαν μαζί μας σε αυτή τη μεγάλη γιορτή!

Τέλος το πιο μεγάλο ευχαριστώ στο Δήμο μας που διαμέσου της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., στήριξε οικονομικά για άλλη μια φορά, το Ληξουριώτικο Καρναβάλι.

Εκ της Καρναβαλικής Επιτροπής Ληξουρίου