Από 27/11 έως 7/12 το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και Άρσης Βαρών στο Μεξικό

Γεράσιμος Λιγνός

Η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC) ανακοίνωσε ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης και το αντίστοιχο της Άρσης Βαρών που αναβλήθηκαν τον περασμένο μήνα λόγω του σεισμού στην πόλη του Μεξικού θα διεξαχθούν και τα δύο μεταξύ 27 Νοεμβρίου και 7 Δεκεμβρίου στην ίδια πόλη.

Αρχικά είχαν προγραμματιστεί για τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 6 Οκτωβρίου αλλά ο σεισμός μεγέθους 7,1 που έπληξε την περιοχή άφησε εκατοντάδες νεκρούς και προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε κτίρια καιυποδομές.

Oπως αναφέρει το sportsthea, η απόφαση για τον επαναπρογραμματισμό και των δύο πρωταθλημάτων λήφθηκε μετά από εκτεταμένο διάλογο και διαβεβαιώσεις από την τοπική οργανωτική επιτροπή και την πόλη του Μεξικού ενώ οι χώρες που επιθυμούν να συμμετέχουν θα έχουν περιθώριο έως την Κυριακή 8 Οκτωβρίου να δηλώσουν τις ομάδες τους.

Ο πρόεδρος της IPC Andrew Parsons δήλωσε μεταξύ άλλων:

“Αφού πραγματοποιήσαμε όλους τους απαραίτητους ελέγχους ασφαλείας στις εγκαταστάσεις, στα ξενοδοχεία των ομάδων και σε όλες τις σχετικές υποδομές, αποφασίσαμε να επαναπρογραμματίσουμε τα Πρωταθλήματα για δύο μήνες αργότερα από ότι είχε αρχικά οριστεί. Εκτιμούμε ότι οι νέες ημερομηνίες μπορεί να μην ταιριάζουν σε όλους τους αθλητές και τις ομάδες. Ωστόσο πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να πραγματοποιηθεί το Para Sport Festival για να δείξουμε την περαιτέρω υποστήριξή μας στους ανθρώπους της πόλης του Μεξικού και να δώσουμε σε όλους εκείνους τους αθλητές που προπονήθηκαν σκληρά για το γεγονός αυτό την ευκαιρία να ανταγωνιστούν στο υψηλότερο επίπεδο».

Ο δικός μας αθλητής ο Γεράσιμος Λιγνός, συνεχίζει την προετοιμασία του και του ευχόμαστε όλα να πάνε καλά και να τον θαυμάσουμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μεξικού.