Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Μαρίνας

Με λαμπρότητα εορτάστηκε ο εσπερινός της εορτής της Αγίας Μαρίνας στον ομώνυμο ναό της, στα Μιχαλιτσάτα. Ο ναός λειτούργησε για πρώτη φορά έπειτα από τους σεισμούς του 2014. Ανήκουν πολλά μπράβο στους Επιτρόπους: Άγγελο Βάλσαμο, Βάσω Βαλσάμου, Ευάγγελο (Λέλος) Αλεξανδρόπουλος- Καραπατάλης, Λαμπρούλα Βαλσάμου- Βουτσινά, σε όλους του Μιχαλιτσιάνους που αθόρυβα βοήθησαν και βοηθούν, στους παλιούς Επιτρόπους που στάθηκαν παλικαρίσια για να φτιαχτεί ο ναός και σε όσους βοήθησαν οικονομικά και προσωπικά για την αποκατάσταση της εκκλησίας του χωριού τους. Αρμονικά ακούστηκαν οι ψαλμωδίες του εσπερινού από την παρέα του Σπύρου Θεοτοκάτου και του Δημοσθένη Μηνιάτη, αρχιερεύσαντος του Μητροπολίτη μας κου κου Δημητρίου, που λάμπρυνε τον πανηγυρικό εσπερινό. Αρκετοί ιερείς από το Ληξούρι, οι δυο διάκοι της ιεράς Μητρόπολης μας, καθώς και ο π. Γεώργιος Μεταλληνός, όπου χρόνια τώρα, όπου μπορεί, δίνει ποικιλοτρόπως τη σεβάσμια παρουσία του. 

Ο λόγος του σεβασμιότατου μας, κου Δημητρίου, περί της ζωής των Μαρτύρων, αλλά και για την Αγία Μαρίνα, κατατοπιστικός και άμεσος στην καρδιά των πιστών, μέσα από ιστορική πληροφόρηση με εξήγηση, δίνοντας το μήνυμα για τα δύσκολα χρόνια που έρχονται, καθώς η δύναμη της ομολογίας για τον Χριστό μας είναι τόσο αναγκαία για τη ψυχή μας.

Κόσμος αρκετός και μέσα και έξω από το ναό, ενώ στον αύλειο χώρο του ναού είχαν από νωρίς στρωθεί τα τραπέζια και τα καθίσματα για να προσφερθεί η παραδοσιακή ριγανάδα. Όλα όμορφα, φτιαγμένα και προσεγμένα από τους κατοίκους του μικρού χωριού, με πρώτες τις αδελφές Διονυσίου Βαλσάμου, που πέρα από τη παραδοσιακή ριγανάδα και τη μεγάλη βοήθεια, είχαν φροντίσει υπέροχα τα γλυκά και τα ηδύποτα. (Χειροποίητα.. παιδί μου, χειροποίητα με τέχνη περισσή, μου είπε μια κυρία, που όλο και τα δοκίμαζε ευχάριστα!). Επιπλέον η ριγανάδα ήταν διαφορετική από τις άλλες, τις συνηθισμένες, γιατί όπως μου είπε ο επίτροπος του ναού Άγγελος Βάλσαμος, «Φάε! με τη φοβάσαι, είναι φτιαγμένη με αφράλα φετινή!» 

Τέλος, πολλά μπράβο σε όλους εκείνους που μερίμνησαν όχι μόνο για το φτιάξιμο της εκκλησίας, αλλά και για την κάθε φροντίδα μέσα και έξω του ναού, με πρώτον τον εφημέριο π. Χαράλαμπο Μαρκέτο, γιατί « Εν εκκλησίαις ευλογείτε τον Θεό»

Χρόνια Πολλά και καλά στους φίλους Μιχαλιτσιάνους

Η Αγία Μαρίνα πάντα να τους προστατεύει