Αστραψε και βρόντηξε ο Πρόεδρος!

Σε μιά εντυπωσιακή εκδήλωση που έγινε το περασμένο Σάββατο στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη ο Πρόεδρος του Τόπου και των Επενδυτών Παναγής Σιμωτάς, παρουσίασε το βιβλίο του «Πολιτική και Οικονομία, Ανθολόγιον Αρθρογραφίας και Παράλληλης Σατιρικής Ποίησης».

Η αίθουσα της Βιβλιοθήκης ήταν κατάμεστη από κόσμο και τη στιγμή μάλιστα που εκείνες τις ώρες γινόντουσαν αλλού πολιτικές συγκεντρώσεις και συναυλίες.

Στο πάνελ της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος της Εταιρειας Ελλήνων Λογοτεχνών Κώστας Κρούσος (Κεφαλονίτης, από την Πύλαρο), ο λογοτέχνης και ποιητής Παναγιώτης Καπνιστής, ο Στρατηγός Παναγιώτης Φιλίππου κ.ά.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο συγγραφέας Σπύρος Λυκούδης.

Κατά την εμπνευσμένη ομιλία του ο Πρόεδρος Παναγής Σιμωτάς, είπε, μεταξύ άλλων και τα εξής:

  • Η διαφωνία μας χαρακτηρίζει έντονα εμάς τους Ελληνες. Στους πέντε συμμετέχοντες σε μία συζήτηση, οι …έξι διαφωνούν!
  • Συμφωνούμε όμως, όλες και όλοι, σε ένα πράγμα: Στο ότι ο Δημιουργός μας, υπήρξε λίαν γενναιόδωρος με εμάς. Ζούμε σε έναν παράδεισον μοναδικόν.
  • Η Γαλανόλευκή μας, δια του μοναδικού πλουτοφόρου εμπορικού μας στόλου, κυματίζει υπερήφανα, πρώτη στον πρώτον, της Υφηλίου στόλον, σε κάθε λιμάνι του Πλανήτη μας.
  • Εκληρονομήσαμε, από τους προγόνους μας, δόξαν ανεπανάληπτον! Προ των μεγάλων διδαγμάτων του, όλος ο Πλανήτης, τα μεγαλύτερα του Κόσμου Πανεπιστήμια, κλίνουν το γόνυ με δέος και ευγνωμοσύνη.
  • Ευτυχήσαμε να έχουμε δύο Ελλάδες, η μία, η πιο σπουδαία των δύο και άνευ υπερβολής, αυτή την οποία αποτελούν οι απόδημοι μας σε όλον τον Κόσμο! Λάτρεις της γενετειράς των η αυτής των προγόνων μας και προγόνων τους. Συνδράμοντές μας αποκλειστικά, σε όλες τις Εθνικές μας ανάγκες!
  • Πλούσιοι σε ορυκτόν πλούτον, πάμπλουτοι σε πέτρα, έλαιον (πετρέλαιον), με αποκρυφέντα και επί 50 χρόνια τα στοιχεία, σε ερμητικά κλεισμένα συρτάρια πολιτικών μας ηγετών.
  • Είχαμε… Είχαμε… Είχαμε και τι δεν είχαμε… Δεν είχαμε πολιτικούς ευφυείς, δραστήριους, πιστούς, αρκετά Ελληνες (εκτός ολίγων εξαιρέσεων), οι οποίοι, όταν ύψωναν την δεξιάν και ελάμβανον τον νόμιμον όρκον, κατά την ανάληψιν, της πολυπόθητης γι’ αυτούς, εξουσίας, δεν υπέσχοντο ειλικρινά και από τα μύχια της ψυχής των ότι προ του συμφερόντός των ή αυτού, του κόμματός των -«χρώματός» των- «δόγματος» των, θα έθεταν πάντοτε την Πατρίδα τους και Πατρίδα μας.

Και στη συνέχεια ο Πρόεδρος, εν μέσω ενθουσιωδών χειροκροτημάτων και γενικότερου ενθουσιασμού των εκεί εκατοντάδων παρευρισκομένων συμπατριωτών μας, προχώρησε σε μια ανεπανάληπτη ανάλυση, των Διεθών Χρηματο-οικονομικών τεκταινομένων, από το 1987 μέχρι σήμερα.