Αυτοί είναι οι ταγοί μας!

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

Ολοι οι Ελληνες -περισσότερον από την πολυποδαρούσα Ελληνόφωνη Κυβέρνηση-, ασχολούνται με το Σκοπιανό! Οι Σλάβοι αξίωσαν ονομασία μάλλον σκέτη «Μακεδονία».

Οι «Ελληνες» βουλευτές -κατα πλειοψηφία- θέλουν …σύνθετη ονομασία με «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»! Ο Ελληνικός λαός -κατά μεγίστη πλειοψηφία-, δεν θέλει ονομασία με «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»! (υπάρχουν Ελληνες που θέλουν);

Ξεχάσαμε όλοι τα άπειρα προβλήματά μας, τις ληστείες, δολοφονίες, αυτοκτονίες, τις νηστείες, τους λαθρομετανάστες …και ασχολούμεθα αποκλειστικά σχεδόν με το εθνικό αυτό σοβαρότατο θέμα. Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, γιατί οι Ελληνες -πλην αρκετών προδοτών-, δίνουν πρωτεύουσα σημασία στα εθνικά προβλήματα που κρίνουν το μέλλον, την τύχη της Χώρα μας η οποία βάλλεται πανταχόθεν! Γιατί δεν έχουμε μόνο το Σκοπιανό, υπάρχει το καθημερινό Τουρκικό με τα …δικαιώματά του σε νησιά του Αιγαίου και περιοδικά με την …Μεγάλη Αλβανία!

Σε όλα αυτά τα προβλήματα, ας δούμε επιγραμματικά, τι πρεσβεύουν οι ταγοί μας για να βγάλουμε απλά τα συμπεράσματά μας, στο τι μας περιμένει!

ΠΑΚΗΣ: Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας! Διαφαίνεται από την μέχρι τούδε προεδρεία του ό,τι πρώτον ενδιαφέρεται για την προστασία του θρόνου του σε όλη τη θητεία, και έπειτα για τα εθνικά μας θέματα. Κάπου-κάπου κάνει κάποιες δηλώσεις με σθένος!

Εν προκειμένω, αν ο πρωθυπουργός του σερβίρει να υπογράψει διάταγμα με σύνθετη ονομασία με τη λέξη «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», πρέπει να παραιτηθεί αμέσως!

ΑΛΕΞΗΣ: Πρωθυπουργός, Ελλην, μορφωμένος και ιστορικά θέλει -έδωσε-, όπως φαίνεται, πρόωρα στους Σκοπιανούς το όνομα -μάλλον-, «ΝΕΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».

Πως αλλιώς θα μπορούσε να συμπεριφερθεί ο γιαλαντζί Αριστερός προς την φίλη χώρα των Σλάβων Σκοπιανών, του πολύσπορου και υπό διάλυσιν «κράτους»!

ΚΟΥΛΗΣ: Πρόεδρος Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Είναι μπερδεμένος. Δέσμιος προγενεστέρων ονομασιών των Σκοπίων και βαθέως επιθυμών να γίνει Πρωθυπουργός. Το παίζει «έτσι κι’ αλλιώς»!

Προβληματίζεται από το πολυπληθές συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης του ογκοδεστάτου προβλεπομένου την ερχόμενη Κυριακή στην Αθήνα. Με κύριο ομιλητή το Μίκη Θεοδωράκη!

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ: Ο κ2 Ιερώνυμος. Ο Αθηνών (ευθυνών) και πάσης Ελλάδας. Αντιτίθεται στα συλλαλητήρια. Υπέκυψε όμως υπό την πίεση της Ι. Συνόδου και τάσσεται υπέρ της παρουσίας και συμμετοχής εις αυτά Αρχιερέων και του κλήρου εν γένει.

Αυτός θα ευρίσκεται στην Αθήνα αλλά δεν θα συμμετάσχει, γιατί θέλει την ηρεμία του και ν’ Αγιάσει…

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ: Αυτός ο ηγούμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας κι αν είναι Αγιος!

Εγκωμίασε τον Ερντογάν, τον συνεχάρη για τις επιχειρήσεις του προς τελικήν εξόντωση των Κούρδων. Ευελπιστεί δια την ταχείαν περαίωσιν του έργου του και του ευχήθηκε μακροζωϊαν. Γιατί τον ανέχονται πλέον τον Τουρκόσπορον πολλές Εκκλησίες Κρατών Ορθοδόξων;

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: Πρόεδρος της Κυριακής -αδέλφης-, Δημοκρατίας. Και υποτιθέμενος επόμενος Πρόεδρος (3η θητεία). Να τον χαίρονται οι Κύπριοι! Σε συνέντευξή του, σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων, είπεν, εμφανέστατα πως αυτόν δεν τον ενοχλεί το όνομα των Σκοπίων ακόμα και αν γίνει «Βόρεια Ελλάς», αλλά η εξασφάλιση αποφυγής αλυτρωτισμού και του Συντάγματος των Σκοπίων η τροποποίηση! Δηλαδή δεν θα έχουμε μελλοντικά προβλήματα με το Κρατίδιον κ. Πρόεδρε;

Μ’ αυτές τις απίστευτες διαπιστώσεις μπορείτε να φανταστείτε που βρισκόμαστε;

Μπορείτε να πιστέψετε πως η Χώρα μας -«που βγαίνει σύντομα από τα μνημόνια»-, μπορεί να σωθεί; Πως τα σύνορά της θα μείνουν ως έχουν;

Πολύ χαίρομαι για την αισιοδοξίαν σας…

ΤΩΡΑ ΑΠ’ ΕΞΩ

Εχουμε τον κ. ΝΙΜΙΤΣ, τον αμερόληπτο διαπραγματευτή για το όνομα των Σκοπίων με …ευνοϊκές προτάσεις για την Ελλάδα. Ενας υπάλληλος του Σώρρα. Ηλθε εσπευμένως στην Αθήνα για να τελειώσει το θέμα, με σύνθετη ονομασία+ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Επομένως έχουμε …υποστήριξη από Αμερική, Γερμανία και Τουρκία! Αποκλείεται να υψώσουμε ανάστημα. Δυστυχώς!

Το Σκοπιανό όνομα το κλείδωσε, «σύνθετο», ο πρωθυπουργός μας!

Το ΟΧΙ του λαού μας δεν τον συγκινεί. Αλλωστε θα το μετέτρεπε σε ΝΑΙ κατά τα ειωθότα…