Βικτώριας κακοκαιρίας το ανάγνωσμα

Παντελής Αμούργης

Για ακόμα μία φορά επαναλαμβάνεται το ίδιο τροπάριο με τις απαράδεκτα ντροπιαστικές εικόνες του τόπου μας. Η Αγία Ευφημία βάλλεται και πάλι από τόνους λάσπης, άπειρα κιλά μπαζών και από τεράστιο όγκο λίθων, που φτάνουν όχι μόνο στα κοντινά χωράφια των συνδημοτών μας, αλλά φράζουν ακόμη και τις εισόδους των καταστημάτων τους.

Αυτή τη φορά δεν θα μείνουμε για πολύ στις περιγραφές των καταστροφών. Δυστυχώς αυτές τις ζουν οι κάτοικοι και συντοπίτες μας καθημερινά και βασανιστικά. Αυτό που πρέπει επιτελούς να τονιστεί είναι μία, άμεση, μαζική και αποτελεσματική αντίδραση του νέου Δήμου Σάμης, με ενιαία φωνή που θα διαμαρτυρηθεί έντονα και δίκαια για την χωρίς όρια περιβαλλοντική καταστροφή που δημιουργούν τα αφημένα οικοδομικά υπολείμματα (μπάζα).

Είναι ανεπίτρεπτο να επαναλαμβάνεται με μία νεροποντή, όποιο όνομα κι αν φέρει η κακοκαιρία, αυτός ο ευτελισμός της επαγγελματικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής των ανθρώπων που παλεύουν καθημερινά με πόνο και ιδρώτα, για να διατηρήσουν την περιουσία τους! Σε μία σύγχρονη και υποτιθέμενα ευνομούμενη κοινωνία του έτους 2019 συμβαίνουν γεγονότα βιβλικά που δεν θα ζήλευαν σε τίποτα τις καταστροφές της παλαιάς διαθήκης! Ας χτίσουμε λοιπόν κι εμείς μία κιβωτό του Νώε κι ας απεκδυθούμε κάθε ευθύνης αντίδρασης που αρμόζει σε νοήμονες ανθρώπους και δη πολίτες.

Η δημοτική μας παράταξη καλεί σε ομόφωνο ψήφισμα όλες τις δημοτικές παρατάξεις του τόπου μας όχι μόνο να καταδικάσουν το αποτέλεσμα της περιβαλλοντικής καταστροφής, αλλά και σε συνεργασία με την Περιφέρεια να πιέσουν για άμεση λύση. Τα ευχολόγια δεν αρκούν.

* Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Δημοτικός σύμβουλος του νέου Δήμου Σάμης Κεφαλληνίας – επικεφαλής του συνδυασμού «Δημοτική Συνείδηση»