Βράβευση της Κοιν. ΣΕπ Ionian Resycle

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ionian Recycle ιδρύθηκε πριν 6 χρόνια από τους Διονύση Κορσιάνο-Πρόεδρος, τον Κωνσταντίνο Πρέντζα-Αντιπρόεδρος, τη Χρυσάνθη Πάντου-Γραμματέας, τον Βάλτση Αντώνη-Διευθυντή εγκαταστάσεων, τον Ελευθεριάδη Κωνσταντίνο, την Ρασιούλη Μαρία, τον Volfang Soble-Μέλος της Κοιν.Σ.Επ και Πρόεδρο της Eνωσης Kοινωνικών Sυνεταιρισμών Γερμανίας, τον Αλεξανδρή Κωνσταντίνο, τον Παράσχο Θεοδόση και την Χαρά Κορσιάνου.

Η Κοιν.Σ.Επ δραστηριοποιήθηκε τότε στην Κεφαλλονιά, την Έδεσσα, τη Νάουσα, τη Βέροια και στην Π.Ε Θεσσαλονίκης, με κύρια δραστηριότητα την προστασία του περιβάλλοντος με την εφαρμογή καινοτόμων προγραμμάτων διαχείρισης των απορριμμάτων.

Για την Π.Ε Κεφαλλονιάς αποδείχτηκε δύσκολη υπόθεση, μιας και το πεδίο δραστηριοποίησης της Κοιν.Σ.Επ., η Αξιοποίηση της ανακύκλωσης και η προστασία του περιβάλλοντος, δεν βρίσκονταν στις προτεραιότητες της τότε Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παρότι κοινοποιήσαμε το πιλοτικό μας πρόγραμμα στην Δημοτική Αρχή του Δήμου Κεφαλλονιάς.

Εν αντιθέσει, με τις δραστηριότητές της στη Βόρειο Ελλάδα, όχι μόνο αύξησε τον όγκο των εργασιών της, αλλά ταυτόχρονα βρήκε ευήκοα ώτα με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει σημαντικές δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος και ευαισθητοποίησης του κοινού και ιδίως στα σχολεία των Δήμων: Εύοσμου Κορδελιού, Παύλου Μελά, Σκύδρας, Αλμωπίας, Πέλλας και Μεγαρέων.

Για την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος «ΑΝΑΚΥΚΛΟΣ ΙΣΧΥΣ», η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας πήρε υπό την αιγίδα της το πρόγραμμα σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Πέλλας, ενώ το Υπουργείο Ανάπτυξης της Γερμανίας τον Νοέμβριο του 2016 απέστειλε ομάδα εμπειρογνωμόνων, με επικεφαλής τον Γ.Γ, ώστε να αξιολογήσουν το πιλοτικό μας πρόγραμμα και τις εγκαταστάσεις διαχείρισης-αξιοποίησης στο Κοπανό Ημαθίας, μια αξιολόγηση που μας κατατάσσει στις 10 ταχέως ανερχόμενες Κοινωνικές Επιχειρήσεις στην Ευρώπη!

Οκτώβριος 2019: Απόρροια της προσπάθειας που καταβάλλεται σε καθημερινή βάση είναι η σημαντική βράβευση Αριστείας που έλαβε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας η I.R.Hellas.

Βράβευση Αριστείας στον τομέα, «Βέλτιστες πρακτικές» αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος, την αειφορία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Τα Βραβεία Aριστείας δόθηκαν σε 6 θεματικούς τομείς, σε έξι πετυχημένες Κοινωνικές Επιχειρήσεις από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την ανάδειξη και επιβράβευση της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας ως ένα σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης της Οικονομίας.

Η I.R.Hellas social cooperative υλοποιεί το πιλοτικό πρόγραμμα «ΑΝΑΚΥΚΛΟΣ ΙΣΧΥΣ» με έξι εγκεκριμένες προγραμματικές συμβάσεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο με αντιστοίχους Δήμους, ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε 377.587 πολίτες και υποστηρίζεται από 12.760 μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Μια επιβράβευση Αριστείας που ανήκει στους 12.760 μικρούς μαθητές και στους εκπαιδευτικούς που μας στηρίζουν στην Κεντρική Μακεδονία, δήλωσε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την Π.Κ.Μ στο συνεδριακό κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς ο Πρόεδρος της Κοιν.Σ.Επ Διονύσης Κορσιάνος, τονίζοντας ότι «εμείς από την μεριά μας σας ευχαριστούμε που σας νιώθουμε δίπλα μας»!

Η βράβευση αυτή, μας ωθεί να υποβάλλουμε υποψηφιότητα για το Ευρωπαϊκό βραβείο Αριστείας 2020.

Για την I.R.Hellas social cooperative
Ο Πρόεδρος
Διονύσης Κορσιάνος
Ο Αντιπρόεδρος
Κωνσταντίνος Πρέντζας