Βράβευση της νηπιαγωγού Μίνας Παπαδάτου από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Στις 24 Ιουνίου 2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η βράβευση από το «Χαμόγελο του Παιδιού» της Νηπιαγωγού του 2ου Νηπιαγωγείου Ληξουρίου και των μικρών μαθητών της κας. Μίνας Παπαδάτου και της Γενικής Γραμματέως του ΔΣ της Ένωσης Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ» κας Μαρίας Λαδά.

Η βράβευση λόγω Κορωναϊού και ακολουθώντας πιστά τα πρωτόκολλα έγινε μέσω Skype στον χώρο της Γραμματειακής Υποστήριξης της Ένωσης Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ» στο Ληξούρι, με παρουσία μόνο της εκπαιδευτικού κας. Μίνας Παπαδάτου και της κας. Μαρίας Λαδάς.

Η βράβευση αφορούσε την εκπαιδευτική δράση του τμήματος του 2ου Νηπιαγωγείου Ληξουρίου και της Νηπιαγωγού κας. Μίνας Παπαδάτου, η οποία ενόψει της 3ης Δεκέμβρη, Παγκόσμιας Ημέρας Α.μεΑ. στόχευε στο να ευαισθητοποιήσει τους μικρές μαθητές στην διαφορετικότητα και τα δικαιώματά τους. Καλέστηκε η Γενική Γραμματέας της Ένωσης κα. Μαρία Λαδά, Άτομο με Αναπηρία, προκειμένου να αναλάβει την ευαισθητοποίησή τους. Στη συνέχεια τα νήπια όλων των τμημάτων του 2ου Νηπιαγωγείου επισκέφθηκαν τους χώρους του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ» για να κατανοήσουν περισσότερο τις δυσκοίες, αλλά και τους τρόπους εκπαίδευσης των Α.μεΑ. 

Συγχαρητήρια σ’όλους τους συντελεστές!

Η συγκεκριμένη δράση με την πρωτοβουλία της κας. Μίνας Παπαδάτου εστάλη στο «Χαμόγελο του Παιδιού» για συμμετοχή της στην Βράβευση των Δράσεων σχολικών μονάδων.

Με χαρά ενημερωθήκαμε, ότι η συγκεκριμένη δράση απέσπασε το 1ο Πανελλήνιο Βραβείο με θέμα: «Ο ενήλικας που ενέπνευσε μικρά παιδιά» και αφορούσε βέβαια την κα. Μαρία Λαδά και τον εξαιρετικό τρόπο, που εμπέδωσε τα μηνύματα στα παιδιά!

Εμείς ως Ένωση συγκινηθήκαμε και συγχαίρουμε:

1. Την κα. Μίνα Παπαδάτου, εκπαιδευτικό του Β’Νηπιαγωγείου Ληξουρίου 

2. Τους μικρούς μαθητές, που ανταποκρίθηκαν αποτελεσματικά, με σεβασμό και με μεγάλη ευχαρίστηση

3. Την αγαπημένη μας Γενική Γραμματέα και δραστήριο μέλος του ΔΣ κα. Μαρία Λαδά

Η μέρα της Βράβευσης μας έδωσε μεγάλη χαρά και ικανοποίηση, ότι ίδιοι και διαφορετικοί, παιδιά και ενήλικες βραβεύονται μαζί και ευχόμαστε να αποτελέσει παράδειγμα για μίμηση.

Με εκτίμηση,

Για την Ένωση Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ»,

Η Πρόεδρος,

Σοφία Μαροπούλου – Ζαφειράτου