Βρέθηκε ασθενοφόρο με εκρηκτικά στο Αννόβερο! (εικόνες και βίντεο)

Σε κατάσταση πανικού βρίσκονται άπαντες στο Αννόβερο της Γερμανίας από το βράδυ της Τρίτης καθώς οι αρχές βρέθηκαν ενώπιον πληροφοριών για τριπλή τρομοκρατική επίθεση.

Αρχικά, ματαιώθηκε ο φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας Γερμανία – Ολλανδία τον οποίο επρόκειτο να παρακολουθήσει και η Ανγκελα Μέρκελ. Στη συνέχεια, εκκενώθηκε και συναυλιακός χώρος ενώ αργότερα διαπιστώθηκε και ύποπτο δέμα στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

Το γήπεδο της πόλης εκκενώθηκε καθώς βρέθηκε βαλίτσα στην οποία  οι αρχές υποπτεύονταν ότι υπάρχει βόμβα, μετά από σχετικές πληροφορίες. Μάλιστα, σταμάτησε και η λειτουργία των τρένων προς το γήπεδο και οι πολίτες έφευγαν με τα πόδια.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη η γερμανική κυβέρνηση, κοντά στο γήπεδο βρέθηκε και φορτηγάκι το οποίο ήταν… καμουφλαρισμένο ως ασθενοφόρο και είχε εκρηκτικά.

Απειλή για βόμβα υπήρξε και στον συναυλιακό χώρο TUI Arena (χωρητικότητας 14.000 θέσεων) που θα έπαιζε συγκρότημα («Sohne Mannheims») και επίσης εκκενώθηκε, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, το οποίο επικαλείται τον αρχηγό της αστυνομίας στο Αννόβερο.

Η αστυνομία και ο επικεφαλής της τόνισε ότι «υπάρχει σοβαρή απειλή για την πόλη», ενώ πρόσθεσε ότι στο γήπεδο εντοπίστηκε συσκευή προορισμένη για να εκραγεί.

Στο γήπεδο επρόκειτο να βρίσκεται και η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ η οποία ειδοποιήθηκε να μην προσέλθει, λόγω της απειλής. Μαζί της θα ήταν πολλά μέλη του γερμανικού υπουργικού συμβουλίου, όπως και δύο Ολλανδοί υπουργοί. Οι παίκτες των δύο ομάδων μεταφέρθηκαν σε ασφαλείς τοποθεσίες, χωρίς να αποκαλυφθούν ποιες είναι.

Αργά το βράδυ το CNN μετέδωσε ότι υπήρχε ύποπτη συσκευή και στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

Πληροφορίες από τη Γαλλία

Σύμφωνα με την Bild, η αστυνομία αποφάσισε τη ματαίωση του ποδοσφαιρικού αγώνα μετά από πληροφορίες που έλαβε από τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες.

Υπήρχαν πληροφορίες περίπου 30 ώρες πριν από τη διεξαγωγή της αναμέτρησης ότι μία ομάδα γνωστή ως «Βορειοαφρικανοί» σχεδίαζαν επίθεση στον αγώνα, χρησιμοποιώντας αυτόματα όπλα και γιλέκα με εκρηκτικά στις εισόδους του σταδίου, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.

Απόφαση ενώ η Μέρκελ ήταν στον αέρα

Η απόφαση για τη ματαίωση της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης λήφθηκε κατά τη διάρκεια πτήσης με την Ανγκελα Μέρκελ, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας Ντε Μεζιέρ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι αμέσως η Καγκελάριος επέστρεψε στο Βερολίνο.

«Επρόκειτο για μια πολύ δύσκολη απόφαση, η οποία ελήφθη έπειτα από πολλές πληροφορίες που λάβαμε για μια πιθανή επίθεση, οι οποίες πριν από τον αγώνα πύκνωσαν πολύ», εξήγησε, δηλώνοντας παράλληλα ότι δεν μπορεί να δώσει λεπτομέρειες για την υπόθεση, για λόγους ασφαλείας. «Είναι μία λυπηρή ημέρα για τη Γερμανία. Αυτός ο αγώνες υποτίθεται ότι θα έδειχνε την ενότητα απέναντι στην τρομοκρατία», πρόσθεσε.

Κατά την ίδια συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας Μπόρις Πιστόριους διευκρίνισε ότι ως τώρα δεν έχουν βρεθεί εκρηκτικά και δεν έχουν γίνει συλλήψεις, ενώ πρόσθεσε ότι δεν επιβεβαιώνεται για την ώρα ότι βρέθηκε ασθενοφόρο με εκρηκτικά κοντά στο στάδιο.

Αστυνομία προς τους πολίτες: Μείνετε στο σπίτι
Η σοβαρότητα της απειλής φαίνεται και στο γεγονός ότι η αστυνομία, μέσω του αρχηγού της, ζήτησε από τους πολίτες του Αννόβερο να μείνουν στο σπίτι τους. «Δεν ξέρετε τι είναι πιθανό να σχεδιάζει ο δράστης. Μην είστε σε ομάδες. Βρείτε ασφάλεια», είπε καλώντας τον κόσμο να μην βγει από το σπίτι.

Δείτε τα παρακάτω βίντεο: 

(iefimerida.gr)