Βόμβα με ντόπινγκ της Δεβετζή! H Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου ενημέρωσε ότι βρέθηκε θετικό δείγμα της από το 2007

Η Πηγή Δεβετζή μπορεί να έχει σταματήσει τον αθλητισμό το 2009 αλλά όπως ενημέρωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου τον ΣΕΓΑΣ βρέθηκε θετικό δείγμα της από το 2007 και τον καλεί να πάρει πειθαρχικά μέτρα.

Η Πηγή Δεβετζή σταμάτησε τον αθλητισμό το 2009 με δύο Ολυμπιακά μετάλλια στην κατοχή της, το ασημένιο στην Αθήνα το 2004 και το χάλκινο στο Πεκίνο το 2008.

Και παρότι έχουν περάσει από τότε έξι χρόνια, σήμερα έσκασε βόμβα με ντόπινγκ για την πρωταθλήτρια του τριπλούν. Οπως αναφέρει με ανακοίνωση του ο ΣΕΓΑΣ, ειδοποιήθηκε ότι η Δεβετζή είχε βρεθεί σε έλεγχο που είχε γίνει το 2007 και πλέον η ΙΑΑΦ που είχε κρατήσει από τότε δείγματα και τα επανεξέτασε τώρα, ζητά από την ελληνική ομοσπονδία πειθαρχικά μέτρα για την Δεβετζή, δηλαδή την τιμωρία της.

Η ανακοίνωση ΣΕΓΑΣ:

Μετά από σχετική ενημέρωση της IAAF το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ αποφάσισε την έναρξη της πειθαρχικής διαδικασίας για την Χρυσοπηγή Δεβετζή.

Η IAAF ενημέρωσε το ΣΕΓΑΣ πως βρέθηκε θετικό δείγμα της αθλήτριας από επανέλεγχο, που έγινε σε δείγμα που είχε παρθεί το 2007. Ύστερα από αυτή την εξέλιξη η ομοσπονδία θα προχωρήσει στις νόμιμες από τους κανονισμούς διαδικασίες.

Πλέον αναμένεται η απόφαση του ΣΕΓΑΣ ενώ είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν και εξελίξεις με το χάλκινο μετάλλιο που είχε κατακτήσει το 2007 η Πηγή, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Οζάκα.

Δεύτερη πιθανή τιμωρία για Δεβετζή

Να υπενθυμίσουμε ότι η Ολυμπιονίκης του τριπλούν τιμωρήθηκε από τη διεθνή ομοσπονδία στίβου (ΙΑΑΦ) με αποκλεισμό δύο ετών τον Δεκέμβριο του 2010, καθώς δεν έδωσε δείγμα σε αιφνίδιο έλεγχο ντόπινγκ που έγινε στις 23 Μαΐου του 2009 στη Γιάλτα της Ουκρανίας, όπου προπονούνταν με Ουκρανό προπονητή.

Το καλοκαίρι του 2009 ενημερώθηκε ο ΣΕΓΑΣ για το περιστατικό όμως η υπόθεση μπήκε στο «ψυγείο», καθώς η πρώην αθλήτρια ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση. Ωστόσο η IAAΦ, παρακάμπτοντας μάλιστα τον ΣΕΓΑΣ επανεκίνησε τις διαδικασίες για την τιμωρία της Ελληνίδας πρωταθλήτριας το φθινόπωρο του 2010.

(gazzetta.gr)