Γιατί μας κυνηγούν όλοι, ακόμη και οι φίλοι μας!

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

Ας μην ανατρέξουμε στην πρόσφατη εκατονταετία της Ιστορίας της Χώρας μας και ας σταματήσουμε λίγο και για πολύ λίγα, στη νωπή, την τρέχουσα, των τελευταίων έξι χρόνων! Ολοι οι Ευρωπαίοι μας απεχθάνονται, μετά δυσκολίας μας δανείζουν, ενώ είναι ολοφάνερη η λυκοφιλία εκατέρωθεν. Πρώτον, γιατί βλέουν πως έχουμε υπερπαραγωγή του πολιτικού τομέα, με σκουληκιασμένους καρπούς!

Οι ηγέτες μας ενδιαφέρονται κυρίως για τα κομματικά και ατομικά τους συμφέροντα και έπεται η κοινωνία, η Πατρίδα! Το πρόγραμμά τους κυριαρχείται από την φροντίδα παραμονής τους στην εξουσία. Για τη Χώρα, κοντόφθαλμη προοπτική, ασταθής, αβέβαια απροσδιόριστης διάρκειας! Πάντοτε εμπαίζουν τον εύπιστο λαό χορτάζοντάς τον προεκλογικά με ψέμματα ευημερίας και …πλουτισμού! Η ευαισθησία τους και η παρουσία στοιχειώδους φιλότιμου, πολλές φορές είναι ανύπαρκτα προσόντα. Αποτέλεσμα αυτής της απαράδεκτης πολιτικής ήσαν οι συνεχείς δανειοδοτήσεις μας (από το 1981) από αισχροκερδίζοντες εταίρους μας. Δώστε μας, δώστε μας, πάρτε, πάρτε, γινότανε πάρτυ! Φθάσαμε σε ύψη, βουνά υποχρεώσεων, όταν πείστηκαν πως σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορέσουμε να τους αποπληρώσουμε και μας έκλεισαν τη στρόφιγγα. Οπότε …η μόνη λύση κατά τον αχαρακτήριστο μπαμπουϊνο, τον George, τον Παπατζή, πρωθυπουργό έπρεπε για να σωθούμε να μπούμε στο ΔΝΤ, να ανατρέξουμε και σε άλλες πηγές, αιματορουφήχτρες, που σ’ όποια χώρα μπήκαν, την ρήμαξαν κυριολεκτικώς και παρέτειναν τη ζωή τους σε κατάσταση ημιθανή …με τεχνική υποστήριξη!

Βλέποντας, λοιπόν, πως οι Ελληνες δεν θα ξεπληρώσουν τα χρέη τους, εκτιμούσαν ως μία λύση την έξοδό μας από την Ε.Ε, να ησυχάσουν άπαξ και διαπαντός. Πρωτοπόρος ο Υπ. Οικονομικών της Γερμανίας, ο Σόϊμπλε.

Ηλθαν όμως έτσι τα πράγματα που μετά την άτακτη υποχώρηση του νυν πρωθυπουργού, του μπολσεβίκου Αλέξη., μετά από 17ωρη …σκληρή μάχη που έδωσε πέρυσι στις Βρυξέλλες κατά του Πανευρωπαϊκού μπλοκ (ενώ εξεστράτευσε για να τους κατατροπώσει), να …κατορθώσει παράταση της εξόδου μας από την …Κοινοπραξία των Πολιτισμένων λαών…

Ομως ο ελληνικός λαός ζει στο άκρον άοτον της δυστυχίας, έξι χρόνια. Δεν παρέμεινε πλέον τίποτε το Ελληνικό. Πωλήσαμε όλα τα υπάρχοντά μας στους ξένους, κυρίως στους Γερμανούς! Αυτοί οι φίλοι μας, ξέρουν λεπτομερώς το μέγεθος της συμφοράς μας. Και παρόλο που έχουν βγάλει τα λεφτά τους των δανείων τους δεν θέλουν ουσιαστικά να μας συνδράμουν αποτελεσματικά για να φύγουμε από την αφόρητη κρίση. Γιατί; Γιατί; Γιατί -κυρίως οι Γερμανοί- μας φθονούν. Δεν ξεχνούν το αίμα τους στην κατοχή που πότισε τα Ελληνικά χώματα. Περιμένουν να εκπνέσουμε, να πάρουν τα σπίτια μας για θέρετρά τους, τις όποιες κια όσες επιχειρήσεις ζωτικές μας παρέμειναν, οπότε τους απομένει ο χερσαίος υπόγειος, αλλά και ο υποθαλάσσιος πλούτος μας! Δηλαδή, λαϊκά περιμένουν την έκθεσή μας για να φάνε τις ολίγες σάρκες μας και τα εντόσθιά μας.

Ετσι, λοιπόν, είμαι απαισιόδοξος. Αλλά δεν είναι λίγοι επίσης που εκτιμούν πως θα …συνέλθουμε μετά το 2060!

Τι περισσότερο να προσθέσω; Να σας πω ένα τρελό της φαντασίας όνειρο; Ακούστε το: Σαν λύτρωσή μας, βλέπω τον επί θύραις 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Να εξοντωθούν τελικά οι δυνάμεις του σκότους και οι Τούρκοι, να ξαναπάρουμε την Βασιλεύουσα -κατά τις παραδόσεις μας-, που πολλοί πιστεύουμε πως θα εκπληρωθούν! Αλλά ποιός -κατά βάθος-, επιθυμεί αυτή την ολοκληρωτική καταστροφή στον Πλανήτη, για να γλιτώσουμε εμείς, ένα μικρό Εθνος, μετά από τη χρήση των πυρηνικών όπλων; Ποιοι, πόσοι, πως θα επιζήσουν στην γη; Μην το σκέφτεστε, το εξωφρενικό όνειρο!