Για εμάς αξία έχεις πάντα Ε.Σ.Υ.

Ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Λευτέρης Κρητικός

Από την Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Κλιμάκιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής Κεφαλονιάς και Ιθάκης, αποτελούμενο από το Γραμματέα της Ν.Ε. Λευτέρη Κρητικό, τον Αν. Γραμματέα Κωνσταντίνο Βάλσαμο, το Γραμματέα της Τ.Ο. Ληξουρίου Έκτορα Αντωνάτο, το Μέλος Συντονιστικής της Τ.Ο. Ληξουρίου Ήρα Κανδηλιώτη και το Γραμματέα της Τ.Ο. Σάμης Σταύρο Τουλάτο, επισκεφθήκαμε το Γενικό Νοσοκομείο Ληξουρίου “Μαντζαβινάτειο”.

Συναντηθήκαμε με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Ζωή Μοσχονά, η οποία μας ενημέρωσε για τη προσπάθεια το “Μαντζαβινάτειο” να προσφέρει ιατρική περίθαλψη στους κατοίκους της περιοχής με ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων. Επίσης, μας ενημέρωσε για την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής και τις ενέργειες που έχουν γίνει για την περαιτέρω στελέχωση του Νοσοκομείου με Γενικούς Ιατρούς.

Το Νοσοκομείο, μέσω επιδοτούμενου προγράμματος ΕΣΠΑ θα προμηθευθεί το επόμενο διάστημα σύγχρονο ακτινολογικό εξοπλισμό συμπεριλαμβανομένου ψηφιακού μαστογράφου. Επίσης, είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσει η διαδικασία της ανακαίνισης – αποκατάστασης των κτιριακών εγκαταστάσεων καθώς έχει δεσμευθεί το αναγκαίο κονδύλιο αλλά το έργο δεν έχει προχωρήσει από πλευράς Περιφέρειας και αναδόχου.

Η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι κοινωνική αναγκαιότητα, όμως η Κυβέρνηση έχει προτεραιότητα την υπονόμευση του. Λέμε ένα δυναμικό και αποφασιστικό ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του Συστήματος Υγείας, στην ανατροπή της θεμελιώδους βάσης του Ε.Σ.Υ. που είναι η δωρεάν και καθολική παροχή υπηρεσιών υγείας προς όλους, στην κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των Ιατρών του Ε.Σ.Υ. και στη μετατροπή του ύψιστου δημόσιου και κοινωνικού αγαθού, της Υγείας, σε αντικείμενο της ιδιωτικής αγοράς.

Ενωμένοι λέμε ΝΑΙ σε ένα αναγεννημένο και ισχυρό Ε.Σ.Υ., που σπάει ανισότητες, που καλύπτει την πλειοψηφία της κοινωνίας μας σε κάθε γωνιά της πατρίδας. ΝΑΙ στην ανάπτυξη του τομέα της Δημόσιας Υγείας, ως ολοκληρωμένης δημόσιας υπηρεσίας, με ισχυρές δομές σε κάθε περιφέρεια. Στο ενιαίο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας υπό δημόσια εποπτεία. Σε σύγχρονα και λειτουργικά Δημόσια Νοσοκομεία με αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Στην αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού του Ε.Σ.Υ. και ιδιαιτέρως στην ειδική μέριμνα για την Υγεία στα νησιά μας.