Γιώργος Καλούδης: Δώστε τα οδοιπορικά έξοδα μετακίνησης των περιφερειακών συμβούλων

Γιώργος Καλούδης

Τη μη καταβολή των οδοιπορικών-εξόδων μετακίνησης των Περιφερειακών Συμβούλων από τον Σεπτέμβρη 2016, καταγγέλει ο επικεφαλής της Παράταξης «Επτανησιακής Αναγέννησης» Γιώργος Καλούδης.

Σε επιστολή προς τον περιφερειάρχη Θόδωρο Γαλιατσάτο, ο κ. Καλούδης αναφέρει τα εξής:

Προς : Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο

Κοινοποίηση: Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστο Μωραίτη

Κοιν.: ΜΜΕ και ΜΚΔ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ 

17-9-2017

Κύριε Περιφερειάρχη,

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ιονίων Νήσων δεν εισπράττουν ούτε αμοιβή ούτε μισθό. Το ίδιο φυσικά και οι Επικεφαλής των Παρατάξεων.

Παρά τη πρόβλεψη του νόμου, από την εποχή ΝΔ-Σπύρου και μέχρι την απερχόμενη εποχή ΣΥΡΙΖΑ-Γαλιατσάτου δεν μας έχει χορηγηθεί ούτε μία Γραμματέας σε κάθε Παράταξη. Όλα αυτά από κακότητα και χωριάτικη κουτοπονηριά, για να μας εμποδίζουν να ασκούν τα καθήκοντά μας της αντιπολίτευσης, που είναι κυρίως ο έλεγχος της εξουσίας και η ενημέρωση του λαού.

Περιόρισαν και αποξένωσαν το Περιφερειακό Συμβούλιο από τον λαό της Επτανήσου ενώ αυτοί γυρνάνε με έξοδα πληρωμένα.

Τα οδοιπορικά ορίζονται με ανώτατη οροφή, χιλιομετρική απόσταση ανά χιλιόμετρο κλπ από διάταξη νόμου.

Η εξουσία Θ. Γαλιατσάτου μας ζητάει να υπογράψουμε και ντροπιαστική …υπεύθυνη δήλωση ότι είμασταν παρόντες στη συνεδρίαση, ενώ αυτό προκύπτει από τα πρακτικά της συνεδρίασης! Αρκεί μία απλή διαβίβαση του πίνακα των παρόντων!

Στις λίγες (ελάχιστες) «συνεδριάσεις» που έγιναν χωρίς τηλεδιάσκεψη οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι καταβάλλουμε από τη τσέπη μας τα έξοδα μετακίνησης (αεροπλάνο ή φέρρυμπότ, βενζίνα, διόδια κλπ) και προσδοκούμε να τα πάρουμε σε εύλογο χρονικό διάστημα 1-2 μηνών.

Η εξουσία ΣΥΡΙΖΑ-Θ.Γαλιατσάτου οι σύμβουλοι και παρασύμβουλοι πληρώνονται κανονικά. Και όμως σε εμάς τους μη αμειβόμενους δεν μας έχει καταβάλλει τα έξοδά μας μετακίνησης από τον Σεπτέμβρη 2016 μέχρι σήμερα, από τη συνεδρίαση που έγινε πριν ένα χρόνο στη Ζάκυνθο!

Περιφερειάρχης, Αντιπεριφερειάρχες κ.λπ. μετακινούνται σχεδόν απεριόριστα.

Εμείς καταβάλουμε από μόνοι μας, εξ ιδίων, τα έξοδά μας.

Με βάση τα παραπάνω, και μετά από 37 μήνες εξουσίας,

Ερωτάσθε:

Ποιοι είναι οι μισθοί που εισπράττουν κάθε μήνα ο Περιφερειάρχης, οι Αντιπεριφερειάρχες, Σύμβουλοι, Παρασύμβουλοι κ.λπ.;

Γιατί καθυστερείτε απίστευτα για ένα χρόνο να καταβάλετε τα νόμιμα έξοδα μετακίνησης συνεδριάσεων των Περιφερειακών Συμβούλων;

Κέρκυρα 7 Σεπτέμβρη 2017

Ο επερωτών

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΚΑΛΟΥΔΗΣ 

Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο & στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Επικεφαλής της Παράταξης «Επτανησιακής Αναγέννησης»

στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων