Δεν τα κατάφερε ο Παλληξουριακός στη Ζάκυνθο. Εχασε 2-0 από την τοπική ομώνυμη ομάδα

Παρότι και σε αυτό το παιχνίδι πάλεψε, εν τούτοις δεν τα κατάφερε ούτε στην τέταρτη έξοδο του ο Παλληξουριακός να επιστρέψει από το νησί της Ζακύνθου, στην Κεφαλονιά με κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

Οι γείτονες με δυο τέρματα των Βαρόστη και Ρ. Πέττα θα πάρουν μια σημαντική νίκη για τη συνέχεια.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο 45λεπτο, ήταν αρκετά καλοί και είχαν κάποιες καλές ευκαιρίες, ωστόσο η ομάδα μας ήταν αυτή που απείλησε πρώτη.

Στην επανάληψη το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, μόνο που το γκολ ήρθε από τη Ζάκυνθο και το 2-0 υπέρ της.

Φάσεις και γκολ

Στο 2΄ οι φιλοξενούμενοι πήγαν να αιφνιδιάσουν με τον Ζαφειράτο από θέση βολής να σουτάρει, αλλά ο Διαμαντής απόκρουσε σωτήρια!

Στη συνέχεια  η Ζάκυνθος ανέλαβε την πρωτοβουλία και στο 7΄ θα χαθεί μια μεγάλη ευκαιρία για τη Ζάκυνθο, όταν ο Άμος έστρωσε στο Βαρότση που έπιασε το σουτ στην κίνηση και το Κουτσουμπάρδη να διώχνει σωτήρια με το ένα χέρι!

Στο 19΄ και πάλι οι γηπεδούχοι βρέθηκαν να φλερτάρουν με το γκολ όταν ο Ραφαήλ Πέττας θα βγάλει μια φαρμακερή σέντρα για τον επερχόμενο Μπεσού που δεν βρίσκει την μπάλα εξ΄ επαφής με τον Κεφαλλονίτη γκολκίπερ να σώνει!

Στο 21΄ ο Μαρσελίνιο θα εκτελέσει κόρνερ ο Ραφαήλ Πέττας θα πιάσει στο δεύτερο δοκάρι την κεφαλιά αλλά ο Κουτσουμπάρδης θα πέσει στην γωνία του και θα μπλοκάρει την μπάλα.

Ένα λεπτό αργότερα ο Ραφαήλ Πέττας με ωραία ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή σουτάρισε με την μπάλα να περνά άουτ!

Στο 29΄ ο Μαρσελίνιο έβγαλε τη σέντρα  για τον Άμος, αυτός θα στρώσει στον Κίτο που θα πιάσει πολύ ωραίο ευθύβολο σουτ, με τη πάλα να φεύγει λίγο πάνω από το δεξί δοκάρι του Κουτσουμπάρδη.

Στο 35΄ Ο Άμος έβγαλε για τον Κίτο, ο τελευταίος μόνος από πλάγια αντί να σπάσει την μπάλα στο ύψος του πέναλτι προτίμησε να σουτάρει με την μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια του Κουτσούμπαρδη!

Ένα λεπτό αργότερα η Ζάκυνθος μπήκε μπροστά στο σκορ όταν από  Ο Πέττας έβγαλε ωραία την μπάλα στον Άμος, από δεξιά ο τελευταίος γύρισε ωραία την μπάλα, ο Μπεσού την έστρωσε στον Γιώργο Βαρότση ο οποίος με έναν κεραυνό την έστειλε στο «Γ» της εστίας των φιλοξενούμενων.

Στο 38΄ Η Ζάκυνθος άγγιξε το 2ο γκολ όταν ο Ραφαήλ Πέττας διέσχισε το μισό γήπεδο μπήκε στην περιοχή την ύστατη ώρα όμως θα κοπεί από τον αντίπαλο αμυντικό πριν προλάβει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα!

Στην επανάληψη ο Παλληξουριακός θα ισορροπήσει το ματς, χωρίς ωστόσο να μπορεί να γίνει απειλητικός!

Στο 48΄ όμως και πάλι η Ζάκυνθος βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ όταν ο Ραφ. Πέττας με κάθετη μπαλιά βρήκε τον Μπεσού στην αντίπαλη περιοχή ο Ιβοριανός φορ, αντί να πλασάρει προς την εστία προτίμησε να κάνει τακουνάκι! Μια αψυχολόγητη ενέργεια του επιθετικού της Ζακύνθου!

Στο 58΄ ο Άμος από καλή θέση δεν θα σουτάρει καλά με αποτέλεσμα η μπάλα να βγει άουτ!

Στην συνεχεία ο ρυθμός έπεσε η γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν καθαρό μυαλό για να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή του Διαμαντή!

Στο 77΄ και πάλι ο Ραφαήλ Πέττας με ωραία ατομική ενέργεια μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή, όμως το σουτ που έκανε δεν ήταν καλό με την μπάλα να περνά άουτ!

Η αγωνία κορυφώθηκε στα εναπομείναντα λεπτά για τις δύο ομάδες αλλά και για τον κόσμο!

Ο Ραφαήλ.Πέττας όμως με τρομερή προσπάθεια ήταν αυτός που «κλείδωσε» τη νίκη για την ομάδα του!

Ο νεαρός μέσος μπήκε στην περιοχή από τον άξονα και με δύσκολο αλλά ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουτσουμπάρδη, κάνοντας το 2-0 μέσα σε πανηγυρισμούς με σκόρερ να φιλά το σήμα στην φανέλα!

Στο 90+1 οι φιλοξενούμενοι έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία για να μειώσουν όταν ο Λυκούδης εκτέλεσε ωραία ένα φάουλ αλλά ο Διαμαντής έκανε την απόκρουση του αγώνα, κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του.

Διαιτητής κ. Κ. Ανδριανός με βοηθούς τους κ.κ. Π. Γεωργακόπουλο και Μ. Ανδριανό από την Αχαία.

ΑΠΣ Ζάκυνθος: (M. Στεφανίδης), Διαμαντής, Μαρίνος, Παπαδόπουλος, Λιάμης, Τσιριγώτης, Πέττας Ραφ., Κίτος, Άμος, Μαρσελίνιο (73′ Τσουκαλάς), Μπεσού (59′ Βλαδίκας), Βαρότσης (55′ Ντάσης- 79′ Κυριάζος).

Παλληξουριακός: (Σπ. Παπαδάτος), Κουτσουμπάρδης, Αραβαντινός (72′ Καππάτος), Πολυδωράτος (88′ Ζάβαλης), Λούλουδας, Αντωνάτος, Λυκούδης, Βαλεντής Στ. (85′ Μπράτι), Ζαφειράτος, Πολλάκης, Κόμητας, Αντωνάτος (66′ Χασάϊ).

Στοιχεία από το Ioniansports και τον Δημ. Πέττα τον οποίο ευχαριστούμε για το ρεπορτάζ και τις φωτογραφίες του παιχνιδιού.

Εικόνες:

(sportsthea.gr)