Διάσημος σεφ ο Κεφαλονίτης από την Θηνιά Ασημάκης Χανιώτης-Βαλλιανάτος

Ενας από τους πιο διάσημους Έλληνες σεφ είναι και ο 28χρονος Κεφαλονίτης, Ασημάκης Χανιώτης – Βαλλιανάτος, από την Θηνιά. Κι αν δεν τον γνωρίζετε είναι ο νεότερος τιμώμενος με αστέρι Michelin σεφ στο Λονδίνο. Πρόκειται για τον executive chef του Pied a Terre, ενός από τα καλύτερα εστιατόρια του Λονδίνου με δύο αστέρια Michelin.

Ο Ασημάκης λατρεύει την Κεφαλονιά, έχει σπίτι στη Θηνιά και κάθε καλοκαίρι βρίσκεται στο νησί μαζί με την μητέρα του Ελευθερία Βαλλιανάτου και φίλους. Πάντα ψάρευε και από μικρό παιδί μαγείρευε. Γεννήθηκε, εν τούτοις, στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Περιστέρι.

Αρχικά εργάστηκε για περίπου τρία χρόνια στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας και εν συνεχεία, ταξίδεψε στο Λονδίνο για να βρει καλύτερες συνθήκες. Απέστειλε το βιογραφικό του και στο Pied à Terre, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στην πόλη και πέρασε από δοκιμαστική περίοδο. Περίπου 16 μήνες αργότερα ήταν sous chef και εργαζόταν με τον Marcus Eaves, κάτοχο Michelin.

Το έτος 2018 έλαβε το πρώτο αστέρι Michelin για το έργο του στο εστιατόριο και κατέκτησε τον τίτλο του νεότερου σεφ Michelin του Λονδίνου. Ποια είναι τα στοιχεία του νεαρού σεφ;

Είναι απόλυτος και σκληρός πάνω στη δουλειά του… Επιζητάει την τελειότητα τόσο στα προϊόντα όσο και στις υπηρεσίες…

Δεν του αρέσουν οι βωμολοχίες εν ώρα εργασίας…

Όταν έμαθε για το πρώτο αστέρι Michelin απόλαυσε πρώτα ένα ποτήρι whiskey και μάλιστα μόνος του και στη συνέχεια άνοιξε ένα μπουκάλι σαμπάνια με την ομάδα του.

(kefaloniatimes.gr)