Διαδοχικές συναντήσεις της βουλευτή A. Θεοπεφτάτου με υπουργούς

A. Θεοπεφτάτου

Συναντήσεις με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Τόσκα, αρμόδιο για θέματα Προστασίας του Πολίτη, είχαν προχθές η Βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Δήμαρχος Ιθάκης, Διονύσιος Στανίτσας και το μέλος της τουριστικής επιτροπής του Δήμου Ιθάκης, Κωνσταντίνος Καραβίας.

Τα αιτήματα που τέθηκαν στον Υφυπουργό κ. Σαντορινιό αφορούσαν στην οικονομική ενίσχυση για τη δημιουργία μονάδας αφαλάτωσης στη Βόρεια Ιθάκη, στην ταχεία αδειοδότηση των μελετών που έχουν εκπονηθεί για την κατασκευή εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης ταχύπλοων σκαφών, καθώς και στην ασφαλτόστρωση-επισκευή της παραλιακής οδού Λιμένα Βαθέος. Επίσης, συζητήθηκε η επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής γραμμής Πάτρας-Σάμης-Ιθάκης προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των κατοίκων της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Ο Υφυπουργός αντιμετώπισε θετικά τα παραπάνω αιτήματα και δεσμεύτηκε πως θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την ικανοποίησή τους.

Ειδικότερα για το θέμα της επαναλειτουργίας της ακτοπλοϊκής γραμμής Πάτρας – Σάμης – Ιθάκης πραγματοποιήθηκε μία ακόμη σύσκεψη με την παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλή, της Βουλευτή του νομού, του Δήμαρχου Ιθάκης, εκπροσώπων του εφοπλιστικού κόσμου και άλλων εμπλεκόμενων φορέων μετά από πρωτοβουλία του εφοπλιστή κ. Σίμου Παληού. Στην εν λόγω σύσκεψη εξετάστηκαν όλα τα ενδεχόμενα και οι δυνατότητες με γνώμονα τη σταθερή και αταλάντευτη θέση μας που είναι η επαναλειτουργία της γραμμής ενόψει και του ΣΑΣ που θα γίνει στα τέλη του Οκτώβρη. Μέχρι τότε αναμένονται και άλλες παρόμοιες συναντήσεις προς την ίδια κατεύθυνση.

Στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Τόσκα, όπου η Βουλευτής αφού εξήρε τις προσπάθειες και το συντονισμό των στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας, των Εθελοντικών Ομάδων και της Πολιτικής Προστασίας, εξέθεσε μια σειρά προβλημάτων σχετικά με τη στελέχωση των υπηρεσιών και τους τρόπους πρόληψης των πυρκαγιών. Κατόπιν, ο Δήμαρχος αιτήθηκε αφενός την παραχώρηση πυροσβεστικού οχήματος στον Δήμο Ιθάκης, προκειμένου να υποστηρίξει το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με την Ομάδα Εθελοντών, και αφετέρου την εκπόνηση μελέτης για την επισκευή του κτιρίου της Αστυνομίας με την προοπτική να εκσυγχρονιστεί και να στεγάσει και την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ο Αναπληρωτής Υπουργός, κατανοώντας τη σοβαρότητα και την κρισιμότητα των θεμάτων που ετέθησαν, δεσμεύτηκε να συνδράμει στην επίλυσή τους.

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Βουλευτής Κεφαλληνίας και Ιθάκης