Διαμαρτύρονται στο Θιάκι για τις ελλείψεις καθηγητών

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιθάκης τις 25-10-2019, μετά από εισήγηση της Λαϊκής Συσπείρωσης αποφασίστηκε ομόφωνα, κινητοποίηση και διαμαρτυρία του Δημοτικού Συμβουλίου και φορέων του νησιού, για τις ελλείψεις καθηγητών από τα σχολεία της Ιθάκης δυο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε στις 30-10-2019 στις 13:30 με  συγκέντρωση στο Δημαρχείο. Κλειστές από τις 12:30 έως και τις 15:00 ήταν οι υπηρεσίες του Δήμου και του Επαρχείου Ιθάκης για τον ίδιο λόγο.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Δήμαρχος Ιθάκης και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕΚΙ. Από τους ομιλητές τονίστηκε η απαράδεκτη κατάσταση που αφορά στη μη λειτουργία του τμήματος ένταξης στο Γυμνάσιο Ιθάκης παρά τις ανάγκες που υπάρχουν για εξειδικευμένο προσωπικό, όπως και η έλλειψη καθηγητών Γαλλικής φιλολογίας μουσικής και καλλιτεχνικών.

Εγκρίθηκε σχετικό ψήφισμα που θα σταλεί σε κάθε αρμόδιο κυβερνητικό παράγοντα, στα ΜΜΕ και στα κόμματα. Από τους παρευρισκόμενους αποφασίστηκε η συνέχιση των παρεμβάσεων και των κινητοποιήσεων μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος.

(ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΘΑΚΗΣ)