Δράσεις του Λυκείου Ελληνίδων Παραρτήματος Αργοστολίου

Η πρόεδρος του Λ. Ελληνίδων κ. Ευρώπη Μοσχονά-Μαραγκάκη

Από το Λύκειο Ελληνίδων Παράρτημα Αργοστολίου, ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα:

ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ – ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

  •  17-3-2018. Πραγματοποίηση Γενικής Τακτικής Συνέλευσης.
  •  18-3-2018. Σε συνεργασία με τον φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου στο Περιβαλλοντικό Κέντρο στον Κούταβο πραγματοποιήθηκε δράση με τίτλο “Χελιδονίσματα”, στην οποία συμμετείχαν τα παιδικά χορευτικά τμήματα του Λ.Ε.Α.

Στα πλαίσια της δράσης πραγματοποιήθηκαν τα εξής με τη βοήθεια του κ. Μιχάλη Ξανθάκη και των άλλων εργαζομένων στον φορέα:

1) Παρουσίαση με Powerpoint α)Τα χελιδόνια, β)Η πανίδα και χλωρίδα του Κουτάβου (βιότοπος).

2) Ορνιθοπαρατήρηση.

3)Περιβαλλοντικό παιγνίδι.

4) Ζωγραφική και κατασκευή χελιδονιού.

5) Πικ-νικ και χορός.

  •  Συμμετοχή στον Εορτασμό της 25ης Μαρτίου
  1. το Σάββατο, 24-3-2018, πραγματοποίηση στην Κοργιαλένειο βιβλιοθήκη εκδήλωσης-αφιερώματος στην ανώνυμη και επώνυμη γυναίκα του 1821 με τίτλο: “Πολεμούσαν και χόρευαν. Χόρευαν και πέθαιναν…”

Η Πρόεδρος του Λ.Ε.Α. αναφέρθηκε γενικά στο θέμα.

Η εκδήλωση περιέλαβε: Εκκλησιαστικούς ύμνους από τον πατέρα Άνθιμο Καλαρρύτη, Ποίηση από την κα. Ελένη Κουνάδη, Κεντρική Ομιλία με θέμα :

“Η συνεισφορά της ανώνυμης και επώνυμης γυναίκας στον Αγώνα του 1821” από τον Δρ. Φιλολογίας κ. Γεράσιμο Φαρακλό, καθηγητή Γενικού Λυκείου Ληξουρίου.

Χορούς σχετικούς με το 1821 από 4 ομάδες χορευτών με δασκάλες την κα. Μ.Μέτσιου, Ανδρ.Μεταξά, Ειρ.Μοσχονά και Βεν.Παπαλεξανδράτου.

  1. 24-3-2018, πρωί: Ομάδα χορευτών παρέστη στην Επιμνημόσυνη Δέηση στον τάφο του Κωνσταντίνου Μεταξά στο Δημοτικό Νεκροταφείο στο Δράπανο, όπου και κατέθεσαν στεφάνι.
  2. 25-3-2018. Η Πρόεδρος, Μέλη του Δ.Σ. και χορευτές παρέστησαν στη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό και ακολούθως στο Μνημείο Πεσόντων στον κήπο του Νάπιερ, όπου και κατέθεσαν στεφάνι.
  •  31-3-2018. Συμμετοχή του Λ.Ε.Α. σε συνεργασία με την Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., τους καταστηματάρχες Λιθοστρώτου, την Εκκλησία, κ.τ.λ. στην εκδήλωση “Ανάστα ο Θεός” (σπάσιμο πήλινων σκευών). Το Λ.Ε.Α. με ομάδα μελών και χορευτών του κατασκεύασε 500 λαμπάδες (31-3-2018), τις οποίες διέθεσε η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.. Το Μ.Σάββατο 7-4-2018 στην πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα, 30 χορευτές του Λ.Ε.Α. παρουσίασαν το έθιμο και μοίρασαν στο κοινό τις λαμπάδες. Ακολούθως στην πλατεία Καμπάνας, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.
  •  Τη Μεγάλη Παρασκευή, 5-4-2018, το Λ.Ε.Α. με 10 χορεύτριες με στολή Αμαλίας πλαισίωσε τιμητικά τον Επιτάφιο της Εκκλησίας των Αρχαγγέλων και ομάδα 15 παιδιών με πανέρια με ανθοπέταλα έρραναν τον Επιτάφιο κατά την περιφορά.

– Η ευχετήρια κάρτα του Λ.Ε.Α. φιλοτεχνήθηκε από την κα. Ειρήνη Μοσχονά-Καρκαβέλα.

Επίσης:

  •  Την 13-4-2018 χορευτές του Λ.Ε.Α. θα πλαισιώσουν εκδήλωση του Μουσικού Τμήματος του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων στο θέατρο Κέφαλος αφιερωμένη στο Λαϊκό οργανοπαίχτη Νίκο Δόριζα.
  •  Την 29-4-2018 η Πρόεδρος του Λ.Ε.Α., σε εκδήλωση επίσης του Μουσικού Τμήματος του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων στη Φιλαρμονική Σχολή Αργοστολίου αφιερωμένη στον Γεώργιο Μολφέτα, θα μιλήσει με θέμα “Ο σατιρικός ποιητής Γ.Μολφέτας. Η ζωή και το έργο του”.