Είμαστε άξιοι της τύχης μας;

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

(και αν ΝΑΙ, ποιός θα μας σώσει;)

Αλλεπάλληλες ισχυρές πολιτικές σεισμικές δονήσεις, δέχεται συνεχώς η Χώρα μας! Τις προκαλούν εσωτερικοί και εξωτερικοί παράγοντες. Και ουδείς εκ των εις το προσκήνιον πολιτικών μας είναι σε θέση να αποκαταστήσουν τις πληγές από τα πλήγματα. Πόσο μάλλον να θωρακίσουν όσα στέκονται όρθια!

Επειτα από την ουσία παράδωση και της Ελληνικής Μακεδονίας στους Σλάβους χαίρονται πως κατόρθωσαν την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία», οι Αριστεροί μας ηγέτες.

Στην πρόσφατη σύσκεψη του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες, όταν ο θρασύτατος Ζάεφ, σε ομιλία του, ανέφερε πολλάκις την ονομασία των Σκοπίων σκέτη «Μακεδονία», δεν σκίρτησε η καρδιά του Αλέξη, του Κοτζιά αλλά ούτε και του στρατάρχου του Πάνου, του …«ανυποχώρητου», να τον διορθώσει. Τουλάχιστον με το Βόρεια!

Μεγαλώνουν οι πληγές στη Θράκη. Ο Ερντογάν έχει απαιτήσεις. Θέλει την κατοχύρωση τουρκικής κοινότητος.

Ακολουθεί πρόβλημα με τη γείτονα «Μεγάλη Αλβανία». Θα γίνουν και από τις δύο πλευρές συζητήσεις που θα στρέφονται κυρίως σε Αλβανικές αξιώσεις, τουλάχιστον στην ΑΟΖ της βόρειας χώρας μας.

Στο Αιγαίο οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας αυξάνονται. Μας υποχρεώνουν οι Τούρκοι σε δαπάνες που απαιτούνται για τις αναχαιτήσεις.

Είμαστε ένας «λανθασμένος» αγωνιστής και δη τραυματισμένος. Οι αντιστάσεις μας αφού και λιμοκτονούμε, είναι περιορισμένες και επισφαλείς. Μεγάλη πιθανότητα είναι πως κάτι θα χάσουμε. Αρα το πρόβλημά μας είναι τι το ολιγότερον.

Ο Ερντογάν, ηγείται ενός μεγάλου κράτους με φοβερό εξοπλισμό. Τώρα μάλιστα με την εκλογική του νίκη, ως Σουλτάνος, με υπερεξουσίες και εκμεταλλευόμενος την αξιόλογη γεωστρατηγική θέση του, αισθάνεται πανίσχυρος. Δεν είδατε με τι ευλάβεια τον υποδέχθησαν στις Βρυξέλλες οι σύνεδροι; Ακόμη και ο Τραμπ!

Τα όπλα των Τούρκων από παράδοση είναι ο εκβιασμός και το παζάρι!

Τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς που παρανόμως κρατούν στη φυλακή, δεν είναι δυνατόν κατά τη νοοτροπία του-, ο Ερντογάν να επιστρέψει στην Ελλάδα. Το θεωρεί υποχώρηση, ταπείνωση. Δεν έχει ευαισθησίες, ούτε υπολογίζει καθόλου τις απόψεις των Ευρωπαίων που περιέργως συμμερίζονται το δίκαιό μας. Ζητεί ωμά την επιστροφή στην Τουρκία των οκτώ αξιωματικών του.

Επομένως οοόσες συσκέψεις και αν πραγματοποιηθούν, δεν πρόκειται να ενδώσει και να δοθεί λύση. Θα υπάρχει αντιγραφή των προσπάθειών -αμέτρητων- όπως συμβαίνει με το Κυπριακό!

  • Από πλευράς …συμμάχων δεν διαφαίνεται κάτι επιπλέον.
  • Ανοίξαμε τώρα μέτωπο -δεν μας έφθαναν όσα έχουμε-, και με τη Ρωσία!

Πως θα τα βγάλουμε πέρα; Δεν έχουμε αντιληφθεί -επιπλέον-, ό,τι είμαστε μια χρεωκοπημένη χώρα;

«Ο Αλλάχ μας κυνηγά». Ο Θεός, ο δικός μας θα μας προστατεύσει μ’ αυτούς τους αχρείους που έχουμε στην εξουσία. Που δεν πιστεύουν σε Θεό, που για την πατρίδα έχουν προοδευτικές ιδέες και αντιλήψεις, που για την κοινωνία δεν ενδιαφέρονται για τη συνοχή και την αναβάθμισή της.

Η τύχη μας μέχρι τώρα είναι γνωστή. Το μέλλον δεν ξέρουμε τι μας επιφυλλάσσει!

ΥΓ

Ηθελα νάξερα εκείνα τα αχυρένια κορμιά, Τσίπρα-Κοτζιά-Καμμένου, τι τύχη θάχουν! Δυστυχώς δεν θα είμαι εν ζωή για να δω αν εκτίμησα σωστά. Σαν όνειρο -πιστεύω-, πως θα θριαμβεύσουν σε τσίρκο ως κλόουν.

Και θα δείτε εσείς πως θα κάνουν μόνον τούμπες και όχι κωλοτούμπες που τις εξάντλησαν.