«Είσαι πολύ εντυπωσιακή…»

Ο πρίγκιπας Κάρολος πέρασε ένα γεμάτο τριήμερο στη χώρα μας κάνοντας μια τελευταία στάση στην Κρήτη, όπου… ποδοπάτησε το βασιλικό πρωτόκολλο. 

Όπως ο ίδιος είχε ζητήσει, Κάρολος και Καμίλα όχι μόνο παρακολούθησαν ένα κρητικό γλέντι αλλά συμμετείχαν και σε αυτό.

Και τα όρια έγιναν πιο ελαστικά σε δυο στιγμές.

Αρχικά επιτράπηκε στους Κρητικούς να φέρουν στη στολή τους κρητικά μαχαίρια. Οι υπεύθυνοι ασφαλείας… δαγκώθηκαν όταν το πρωτό-άκουσαν αλλά εν τέλει το δέχθηκαν καθώς δήλωσαν ότι σε καμία περίπτωση δεν ήθελαν να προσβάλλουν τον πολιτισμό των Κρητών.

Και η χαλαρότητα δεν σταμάτησε εκεί. Ο ίδιος ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα, κατά τη διάρκεια του γλεντιού, έσπασαν το πρωτόκολλο, αφού θέλησαν να χορέψουν «Σιγανό», μαζί με τους ντόπιους, στην πλατεία στις Αρχάνες.

Το βασιλικό πρωτόκολλο απαγορεύει τους δημόσιους εναγκαλισμούς και τις οποιεσδήποτε επαφές και μεταξύ των βασιλικών μελών, αλλά κυρίως μεταξύ των κοινών θνητών και των μελών της βασιλικής οικογένειας.

Κατά τη διάρκεια του χορού, όπως φάνηκε στα πλάνα, ο πρίγκιπας Κάρολος έπιασε ψιλή κουβέντα με τη χορεύτρια που είχε μπλέξει τα χέρια του. Τι άραγε την ρωτούσε;

Η αποκάλυψη έρχεται μέσω e-kriti.gr, το site στο οποίο μίλησε η Βαγγελιώ Σπηλιωτάκη.

Η 24χρονη είναι από τις Αρχάνες, σπουδάζει παιδαγωγικά στο Ρέθυμνο και χορεύει από τα τέσσερά της χρόνια.

«Την ώρα που του μετρούσα τα βήματα για να χορέψει μαζί μας σιγανό, είχαμε μια πολύ ζεστή συνομιλία», λέει χαρακτηριστικά και εκμυστηρεύεται το διάλογο που είχαν:

«Αυτό που φοράς τι είναι;», τη ρώτησε για να του απαντήσει: «Είναι το παραδοσιακό νυφικό που φορούσαν στις Αρχάνες».

«Εσύ είσαι παντρεμένη;», ρώτησε μετά. «Οχι είμαι φοιτήτρια» αποκρίθηκε η Βαγγελιώ. Και ο Κάρολος είπε τότε: «Είσαι πολύ εντυπωσιακή με το φόρεμα. Εύχομαι να το βάλεις και στο γάμο σου στο μέλλον»!

Η ίδια μιλώντας στο ekriti.gr είπε ακόμη για το διάδοχο του βρετανικού θρόνου πως ήταν πολύ άνετος, ακομπλεξάριστος και ευχάριστος.