ΕΒΕΚΙ: Ενίσχυση επαγγελματιών

Στ. Σπαθής

Ευχάριστα είναι τα νέα αναφορικά με τους ελεύθερους επαγγελματίες, μέλη του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς-Ιθάκης, αλλά και των υπόλοιπων Επιμελητηρίων της χώρας σε ότι έχει να κάνει με την οικονομική τους ενίσχυση.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης,  στο πλαίσιο συζήτησης Επερώτησης στη Βουλή σχετικά με τον Εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, ανέφερε τα εξής: «Είμαστε έτοιμοι να εισάγουμε και νέα προγράμματα που να καλύπτουν και τις όποιες περιπτώσεις δεν υπάγονται σε αυτούς τους νόμους (Εξωδικαστικό, Κατσέλη κλπ), κάποιες κατηγορίες που δεν έχουν κάπου να προσφύγουν. Εντός των επόμενων εβδομάδων θα είμαστε σε θέση να θέσουμε σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα που θα δίνει τη δυνατότητα σε ελεύθερους επαγγελματίες που έκλεισαν την δουλειά τους να μπορούν να ενισχύονται έτσι ώστε να ξανανοίξουν την επιχείρησή τους και με ένα μέρος των χρημάτων που θα πάρουν να πληρώσουν τα δάνειά τους ή ένα μέρος αυτών».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα Επιμελητήρια της χώρας θα παίξουν καθοριστικό ρόλο σε ότι έχει να κάνει με την επανεκκίνηση των μελών τους και την λειτουργία των επιχειρήσεών τους.

Το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς-Ιθάκης, θα σταθεί δίπλα σε κάθε επαγγελματία-μέλος του που έχει ανάγκη και θα βοηθήσει τόσο με συμβουλές και ελπίζουμε και με χρήματα (μέσα από συγκεκριμένα προγράμματα) για την οικονομική του ενίσχυση και το νέο ξεκίνημα στην επιχείρησή του.

Ο πρόεδρος

του Επιμελητηρίου

Σταύρος Σπαθής