Εγκαίνια της Γέφυρας του Χάρακα με Περιφερειακό Συμβούλιο στην Κεφαλονιά

Περιφερειακό Συμβούλιο στην Κεφαλονιά έχει προγραμματιστεί το διήμερο 29-30 Απριλίου. Ενδεχομένως, αυτές οι ημερομηνίες να αποτελέσουν και τις ημερομηνίες που θα παραδοθεί στην κυκλοφορία η Γέφυρα του Χάρακα.

Για να το τοποθετήσουμε πιο σωστά και όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας στην εκπομπή του Inkefalonia 89,2 «Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή, η γέφυρα αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία τις τελευταίες μέρες του Απριλίου ή τις πρώτες του Μαΐου. Οπότε μπορεί και να συμπέσει με την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στο νησί μας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, πάντως, εμφανίστηκε σίγουρος πως δεν θα ξεφύγουμε από αυτές τις ημερομηνίες παράδοσης της γέφυρας.

Άλλωστε, όπως δήλωσε έχουν κατασκευαστεί τα δύο πεζοδρόμια που θα υπάρχουν πάνω στην γέφυρα, ενώ χθες ξεκίνησε η διαδικασία τοποθέτησης δύο αρμών διαστολής, που θα ενώνουν την γέφυρα με το έδαφος, εργασία που αναμφίβολα είναι απαραίτητη για την ασφάλεια της γέφυρας.

Όσο αφορά το θέμα των μπάζων των Λεγατάτων, που θα μεταφερθούν προσωρινά στον Άγιο Αντώνιο και εν συνεχεία ανεπεξέργαστα στον ΧΥΤΑ, ο κ. Δρακουλόγκωνας τόνισε πως: «Έπρεπε να είναι καθαρά εκεί ώστε ο κόσμος να κάνει Πάσχα, χωρίς τα μπάζα έξω από το σπίτι του. Υπήρχε συνεργασία όλων των φορέων για να γίνει αυτό. Συνεργασία των κατοίκων, της Δημοτικής Αρχής, της αντιπολίτευσης και όλοι μαζί να πάρουμε μία απόφαση που θα βοηθήσει την περιοχή.

Έτσι και αλλιώς τα μπάζα δεν μπορούν να παραμείνουν στον Αγιο Αντώνιο, καθώς εκεί έχει χωροθετηθεί το νέο σχολικό συγκρότημα του Ληξουρίου».

(inkefalonia.gr)