Εκθεση Μετανάστευση και Τέχνη εγκαινιάστηκε στο Παρίσι

Εγκαινιάστηκε στο Παρίσι με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση καλλιτεχνών και φιλότεχνων στο ESPACE CHRISTINE PEUGEOT η διεθνής ομαδική έκθεση που διοργάνωσε η Melkart Gallery, Paris, με τίτλο M I G R A R T I O N. (Μετανάστευση και Τέχνη).

Η Melkart Gallery σε συνεργασία με τον Εκθεσιακό Χώρο Christiane Peugeot προσκάλεσαν, συγκέντρωσαν και παρουσιάζουν 24 καλλιτέχνες διαφορετικών χωρών καταγωγής, προελεύσεων, κληρονομιών και πολιτισμών που απάντησαν “παρών” σε αυτό το κάλεσμα περισυλλογής και συνειδητοποίησης με κύριο θεματογραφικό άξονα την αισθητική θεώρηση του παγκόσμιου και κρίσιμου μεταναστευτικού και προσφυγικού προβλήματος.

Στην έκθεση αυτή ο κάθε Εικαστικός, ζωγράφος, γλύπτης, φωτογράφος, χαράκτης, καθένας με την τεχνική του, τον κόσμο του, τον ξεχωριστό του τρόπο αντιλαμβάνεται, φιλτράρει και τελικά επικοινωνεί εκφραστικά, ιδεολογικά και διαδραστικά με την πραγματικότητα που μας περιβάλλει. Στην έκθεση συμμετέχει και ο Κώστας Ευαγγελάτος.

Η πολύπτυχη ομαδική εικαστική έκθεση είναι διανθισμένη καθ᾽όλη τη διάρκειά της με δρώμενα, με απώτερο σκοπό να τοποθετηθεί καλλιτεχνικώς απέναντι στο επαναλαμβανόμενο και πιθανώς παλαιό όσο και η ανθρωπότητα φαινόμενο – που σήμερα βρίσκεται σε πλήρη έξαρση ιδίως στην Ελλάδα και σε όλη την Μεσόγειο – της εθελοντικής ή μη μετατόπισης, των ατόμων ή των πληθυσμών μιας χώρας σε μια άλλη ή ενός τόπου σ᾽έναν άλλον, προσωρινά ή οριστικά, για διάσωση του αγαθού της ζωής από εμπόλεμες ζώνες, οικονομικές, πολιτικές, κοινωνικές, και πολιτιστικές αιτίες.

Διάρκεια του MIGRARTION έως και τις 26 Φεβρουαρίου 2017 (Δευτέρα-Σάββατο 13h30-19h30).

http://www.espacechristianepeugeot.org/site/index.php/programmes/expositions/407-migrartion-exposition

Espace Christiane Peugeot 62, av. de la Grande Armée, 75017 Paris.

Métro: Porte Maillot/Argentine.

MIGRARTION, PARIS.jpgmigrartion, melkart 1.jpgmigrartion, melkart 2.jpgmigrartion, melkart 3.jpgmigrartion, melkart, 4.jpgCostas Evangelatos. ARCHAIC PARADE.JPGCostas Evangelatos, Veronique Loguen. Archaic Parade..jpg