Εκλογή Προεδρείου με πολιτική ωριμότητα

Ο πρόεδρος του Περ. Συμβουλίου κ. Χρ. Μωραϊτης

Μετά το αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη προεδρείου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων και την ομοφωνία στην εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέα, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων Χρήστος Μωραΐτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά και τα αποτελέσματα της χθεσινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για την εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέα θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους, όλων των παρατάξεων για την τιμή που μου έκαναν να με επανεκλέξουν και για τα επόμενα δυόμιση χρόνια στη θέση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου. Αποτελεί , όμως, αυτό συγχρόνως και μεγάλη ευθύνη για την εύρυθμη και δημοκρατική λειτουργία του ανώτατου πολιτικού οργάνου της ΠΙΝ, στην οποία θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ με όλες μου τις δυνάμεις.

Το Συμβούλιο με πολιτική ωριμότητα εξέλεξε προεδρείο σε πνεύμα συναίνεσης και ομοθυμίας. Η συναίνεση αυτή, όπως τόνισαν και οι επικεφαλής των παρατάξεων, δεν είναι πολιτική, δεν υπονοεί κατάργηση των πολιτικών διαφορών και των διαχωριστικών γραμμών μεταξύ των παρατάξεων, αλλά δηλώνει διάθεση συνεργασίας, στήριξης της συλλογικής και δημοκρατικής λειτουργίας του Συμβουλίου και εκλογή προσώπων που να μπορούν να συμβάλουν στην ανάγκη σύνθεσης των απόψεων, όπου αυτή είναι εφικτή. Είναι ένα δύσκολο έργο που απαιτεί προσήλωση και επαγρύπνηση, αλλά συγχρόνως αποτελεί και μέγιστη πρόκληση στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε όλοι και σε μια συγκυρία, κατά την οποία η ένταση της πολιτικής αντιπαράθεσης είναι συχνά οξύτατη. Αυτόν τον στόχο θα υπηρετήσω, όπως και το προηγούμενο διάστημα, για να κάνουμε όλοι μαζί τη λειτουργία του Συμβουλίου ακόμα πιο εποικοδομητική και ουσιαστική».