Εκτόξευση του Τουρισμού περιμένουν οι ξενοδόχοι!

Κάθε ρεκόρ, αναμένεται να σπάσει ο αριθμός των διανυκτερεύσεων εντός του 2017, εκτιμά ο  πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γιάννης Ρέτσος.  Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ανέφερε ότι τα μεγέθη του ελληνικού τουρισμού θα κινηθούν σε πρωτόγνωρους ρυθμούς την τρέχουσα χρονιά, αν όπως σημείωσε, τα τουριστικά έσοδα θα είναι και φέτος,  ο μεγάλος άγνωστος.

Εντός του 2017, οι πληρότητες και οι διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία θα σπάσουν κάθε ρεκόρ, με τους ξενοδόχους, να κάνουν λόγο για 1 εκατ. περισσότερους τουρίστες από την περσινή χρονιά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι προκρατήσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, φτάνουν το 50% των διαθέσιμων δωματίων, αλλά έγιναν με εκπτώσεις και προσφορές.  Όμως η εκτίμηση της αγοράς είναι, ότι ο μεγάλος αριθμός των  επισκεπτών θα φέρει  και την υπερκάλυψη των τα 14,5 δις ευρώ της προηγούμενης  χρονιάς. Μία πιο σαφή εικόνα για τα έσοδα θα υπάρχει από τον Ιούλιο και μετά, όταν θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Η αγορά, μπορεί να προετοιμάζεται για ένα εισπρακτικά, καλό καλοκαίρι, αλλά υπάρχουν και άλλες μάχες που θέλει να κερδίσει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).  Μία από αυτές, είναι οι σκληρές διαπραγματεύσεις για τα κόκκινα δάνεια των ξενοδοχειακών μονάδων. Σύμφωνα με τον κ. Ρέτσο, οι ρυθμίσεις που θα αποφασιστούν θα πρέπει να διασφαλίζουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και να εξασφαλίζουν και την ελκυστικότητα του κλάδου για επενδύσεις.