Ελλάς, το μεγαλείον σου!!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΣΙΜΩΤΑΣ
Οικονομολόγος Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών

➔ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ, η πασιφανέστατη εχθρότητα προς το …”κεφάλαιο” δηλαδή ακόμα και προς τους εντιμότερους των μικρο-μάγαζων Ιδιοκτητών και νυχθημερόν μοχθούντες (συχνάκις για “ψίχουλα”!) είναι μια παλιά, πολύ …”πονεμένη” ιστορία!

➔ Δεν είναι το πρώτον… ανακαλυφθείσα! Και ασφαλώς όχι από τον γράφοντα!

➔ Το δε δραματικότατον της υπόθεσης είναι, ότι με τον ιδρώτα τους με τα ξενύχτια τους και με τα χρήματά τους, οι μονίμως καταδιωκόμενοι( σε εισαγωγικά και …χωρίς εισαγωγικά!) του επιχειρείν και για δεκαετίες πολλές, συντηρούν χρηματο-οικονομικά, τους έτσι προκλητικά “ανίδρωτους” οι οποίοι τους εχθρεύονται και θα ήθελαν τα μαγαζιά τους …κλειστά!

➔ Ενώ οι ίδιοι απαράδεκτοι, περιφρονητικά, εκδικητικά και …εν τη απείρω αυτών ηλιθιότητι, είναι πεπεισμένοι ότι τους …υβρίζουν, όταν τους χαρακτηρίζουν, με το …άνάλογον ύφος, ως …”κερδοσκόπους”!

➔ ΘΕΩΡΟΥΝΤΕΣ, ως άνοες ή τουλάχιστον ως επικίνδυνα ανενημέρωτοι, ότι το έντιμον κέρδος, ο σκοπός του κέρδους, είναι…αισχρόν τι και ιδιαζόντως …ανεπίτρεπτον …ακόμα και για τον πλέον έντιμον και νυχθημερόν μοχθούντα, μαγαζάτορα! Σε παγκόσμια πρωτοτυπία!

➔ ΕΝΩ αυτοί, ως κατέχοντες τον όποιον κομματικόν ή και άλλον, πάντοτε εκ του κόμματος …“απορρέοντα” Θώκον τους, από εκεί …”ψηλά” …πρέπει …να απολαμβάνουν τις άνευ πόνου, ρίσκου και προσπάθειας, πολύ υψηλότερες από αυτές των “εκεί κάτω” ταπεινότατων μοχθούντων, ποτέ ευκαταφρόνητες, αποδοχές τους!