Εντυπωσιακό ξεκίνημα του Φεστιβάλ Γυμναστικής με πολλές και όμορφες χορογραφιες

Aρχισε χθες το 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Γυμναστικής για όλους, Kefalonia Gym Festival “Anna Pollatou”, μιά διοργάνωση, που είναι μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς διοργανώσεις «Γυμναστικής Για Όλους» στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Η τελετή έναρξης έγινε χθες στην Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου και οι θεατές είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν πολλές και όμορφες χορογραφίες.

Προηγήθηκε παρέλαση των αθλητικών τμημάτων στον εμπορικό πεζόδρομο Αργοστολίου το Λιθόστρωτο, με αφετηρία την Πλατεία Καμπάνας.

Η είσοδος για το κοινό είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ όλες τις ημέρες του Φεστιβάλ.

Διοργανωτής του Φεστιβάλ είναι ο Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος «ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ» Κεφαλονιάς, ο οποίος έχει χαρίσει μεγάλες επιτυχίες στον  αθλητισμό της Κεφαλονιάς και της χώρας, με μεγαλύτερη αυτή της Ολυμπιονίκη Άννας Πολλάτου. Η Άννα Πολλάτου ήταν αθλήτρια του Α.Γ.Σ. ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ και για αυτό, μετά τον πρόωρο χαμό της, η διοργάνωση φέρει το όνομά της τιμής ένεκεν.

Συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ είναι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων- Π.Ε. Κεφ/νίας, ο Δήμος Κεφαλλονιάς και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κεφαλλονιάς ενώ η διοργάνωση τελείται με την άδεια-έγκριση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας.

Στη φετινή διοργάνωση παίρνουν μέρος ομάδες από την Ελλάδα και από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από Ιταλία, Βουλγαρία, Λιθουανία, Σερβία, ενώ επίσημοι προσκεκλημένοι είναι οι Σταματία Ραυτοπούλου και  Kieran Whittle, παγκόσμιοι Πρωταθλητές της Ακροβατικής Γυμναστικής από τη Μεγάλη Βρετανία. Τους αθλητές συνοδεύουν στην Κεφαλονιά ο προπονητής τους Nathan Louis Leworthy και η χορογράφος Ellen Stafford-Watson.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στο 31ο  φεστιβάλ συμμετέχουν νέες ομάδες, που δεν έχουν ξαναέρθει στην Κεφαλλονιά και πολυπληθείς αποστολές.

  • Σήμερα και ώρα 8 μ.μ. θα γίνουν οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στο Ληξούρι.
Η αείμνηστη Ολυμπιονίκης Αννα Πολλάτου

(Οι φωτογραφίες είναι από το fb του Σπύρου Σακαλή)


O Σύλλογος Sokol Σερβίας για 4η φορά στο Φεστιβάλ


Ο Αθλητικός Σύλλογος Sokol από την πόλη Novisad της περιοχής Vojvodina της Σερβίας συμμετέχει για τέταρτη φορά στο 31ο  Kefalonia Gym Festival “Anna Pollatou”.

O Σύλλογος που ιδρύθηκε το 1905, την περίοδο της Αυστροουγγαρίας, είναι ο πιο παλιός Γυμναστικός Σύλλογος της Σερβίας και έχει τα εξής τμήματα:

Αθλητική Γυμναστική, Ρυθμική Γυμναστική και Αθλητική Αεροβική.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχει το τμήμα της Αθλητικής Αεροβικής με προπονήτρια την κα Anja Obradovic.

O Αθλητικός Σύλλογος Sokol έχει έλθει στην Κεφαλλονιά τέσσερις (4) φορές:

το 1998, το 2000, το 2010 και το 2019.

Ο Σύλλογος έφθασε στην Κεφαλονιά στις 23 Ιουνίου 2019 και θα αναχωρήσει για την Σερβία στις 3 Ιουλίου 2019.

Στη διάρκεια της παραμονής του Συλλόγου στην Κεφαλλονιά θα γίνει επίσκεψη στη Μελισσάνη, στη Δρογγαράτη και στο Μύρτο. Επίσης θα γίνει προσκύνημα στην Ι.Μ. Αγίου Γερασίμου και επίσκεψη στο Συνεταιρισμό Παραγωγών Ρομπόλας Κεφαλλονιάς.

Ακόμη από 20 έως 27 Ιουνίου 2019 φιλοξενείται στο Βελιγράδι η παιδική ομάδα μπάσκετ του Κεφαλληνιακού Αθλητικού Ομίλου. Η ομάδα φιλοξενείται από το Δήμο Vozdovac που είναι αδελφοποιημένος  με το Δήμο Ληξουρίου.

Οι επισκέψεις αυτές είναι σημαντικές γιατί συμβάλλουν στην περεταίρω σύσφιξη των σχέσεων και στη φιλία και συνεργασία των δύο λαών.

Βίκτωρ Ρουχωτάς
Επίτιμος Πρόξενος Σερβίας