Εν δράσει πάλι ο Κώστας Ευαγγελάτος

  • ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ / ΙΟΥΛΙΟΣ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019 ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ  του ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ «ΕΓΚΟΛΠΙΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΜΑΤΑ-ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΣ»

Πρόκειται για συλλογή προσωπογραφιών που έχει φιλοτεχνήσει ο καλλιτέχνης με μοντέλα εκ του φυσικού αλλά και μορφές  που αναδύονται  από τη μνήμη του. Ορισμένα από αυτά εκτέθηκαν στις μεγάλες ατομικές εκθέσεις του, το 2018 στο Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών  και το 2019 στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά. Κύριο χαρακτηριστικό των έργων είναι η άμεση ποιητική εκφραστική τους διάσταση.

Η έκθεση θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του πατέρα του Χαρίλαου Κ. Ευαγγελάτου. ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ και ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΩΡΑ 8.30μ.μ. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: 9 ΙΟΥΛΙΟΥ- 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019.

  • ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ «ΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥ», «LES ROSES». ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗ ΜΩΒ ΣΚΗΝΗ “ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ 2019”

Πρόκειται για ζωγραφικές συνθέσεις του Κώστα Ευαγγελάτου με τριαντάφυλλα και ανθρώπινες μορφές που αποδίδονται με ποικίλα υλικά και εικαστικούς τρόπους.

Η ιστορικός τέχνης Ευαγγελία Νάκα αναφέρει στο κείμενο του καταλόγου: Το τριαντάφυλλο πρωταγωνιστεί στη σύνθεση, εν είδει προσωπογραφίας υποσκελίζοντας κάθε παραπληρωματικό -εκ των πραγμάτων- στοιχείο και εκδιπλώνοντας από έργο σε έργο κάθε ανεπαίσθητη ή λανθάνουσα ιδιότητα του. Οι παραλλαγές και οι μεταμορφώσεις του ρόδου στα έργα της σειράς διαπνέονται από ευφάνταστο μορφικό και τεχνικό πλούτο, υφολογική πυκνότητα και ευρύτητα συμβολικών αναφορών.

Οι αναρίθμητες εκδοχές του θέματος και της σύνθεσης προσδίδουν, ενδεχομένως, στο τριαντάφυλλο, ως πρωταγωνιστή της σειράς, τα χαρακτηρολογικά στοιχεία ενός φετίχ. Βλέπουμε ρόδα που ενσωματώνουν pop στοιχεία σε έντονη χρωματική κλίμακα, ρόδα που αναδύονται μέσα από ένα ακαθόριστο περιβάλλον βιομορφικών συμβόλων (ένζυμα, κύτταρα, μικροοργανισμοί), ρόδα που αναφύονται σε ένα υδάτινο χώρο, ρόδα που φύονται σ’ ένα συμπαντικό φόντο ή σε ένα περιβάλλον μεταφυσικών ή και μυστικιστικών προδιαγραφών, όλα εναλλάσσοντας αρμονικά ζωγραφικότητα, αφαιρετικότητα και εκλεπτυσμένη διακοσμητικότητα.

Οι τεχνικές και τα σχήματα παρουσιάζουν, επίσης, έντονη ποικιλία: ακουαρέλες, τέμπερες, μονοτυπίες και συνδυασμοί μεθόδων, καθώς και συνθέσεις που ανάγονται σε χαρακτικές οπτικές εμπλουτίζονται από τις παραλλαγές των σχημάτων του πίνακα που μπορεί να είναι από κυκλικός μέχρι πολυγωνικός και ακαθόριστος.

Ο καλλιτέχνης διαχειρίζεται το τριαντάφυλλο σαν ένα διαρκώς αναπλαθόμενο μοτίβο το οποίο, όμως, ενεργοποιείται ζωτικά και το οποίο ενσαρκώνεται σε φυσικά περιβάλλοντα και διαλύεται ξανά μέσα στη διαστολή της μορφής του, λειτουργώντας σαν οιονεί μεταβατικό «αντικείμενο».

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΩΡΑ 8.30μ.μ.

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ, ΩΡΑ 10 μ.μ.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ- 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

  • ΑΠΟΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ. ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ, ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ, ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 8.00 μ.μ.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 11-18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:

ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ: 8.00 μ.μ.-10.00 μ.μ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πληροφορίες: 26710 28501, 6944621286.

www.rodopicollection.blogspot.com