Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στην Κεφαλονιά με συγκροτημένη οργάνωση

Μετά από συστηματική  έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, με τα χαρακτηριστικά της συγκροτημένης οργάνωσης, η οποία διακινούσε  ναρκωτικά στην Κεφαλονιά.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου ταυτοποιήθηκε ο κεντρικός και καθοδηγητικός ρόλος του ηγετικού στελέχους, η εσωτερική δομή και η ιεραρχική σχέση των μελών της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας.

Στην κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε, εμπλέκονται, μέχρι στιγμής, τρία (3) άτομα, μεταξύ των οποίων και ο 46χρονος ημεδαπός με αρχηγικό ρόλο, καθώς και μεγάλος αριθμός χρηστών.

Συγκεκριμένα οι κατηγορίες που τους βαρύνουν, περιλαμβάνουν την σύσταση  εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την  μεταφορά  και πώληση ηρωίνης και  κάνναβης, καθώς και άλλα αδικήματα.

Από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν και αξιολογήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα  δρούσε συστηματικά, ακολουθούσε συγκεκριμένη μεθοδολογία και διακινούσε μεγάλη ποσότητα ηρωίνης και κάνναβης σε συγκεκριμένο πελατολόγιο χρηστών στην Κεφαλονιά, αποκομίζοντας με από αυτήν την δράση μεγάλο οικονομικό όφελος.

Η αστυνομική επιχείρηση που κλιμακώθηκε την περασμένη Παρασκευή (13/5/16) στο Αργοστόλι από το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), είχε σαν αποτέλεσμα να εντοπιστεί και να συλληφθεί,   ο βασικός πυρήνας του κυκλώματος, τον οποίο αποτελούν ένας 46χρονος, μία 28χρονη και ένας 22χρονος, ημεδαποί και οι τρείς.

Σε έρευνες που ακολούθησαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού,  στην κατοικία τους και στην κατοχή τους,  ποσότητα ηρωίνης βάρος 33 γραμμαρίων περίπου, χρήματα,  ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, βιβλιάριο καταθέσεων, αεροβόλο πιστόλι, κινητά τηλέφωνα, καθώς και ένα αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή , ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και υπολοίπων εμπλεκόμενων στην υπόθεση συνεχίζονται.

IMG_9427
Φωτό από τα “ευρήματα” του κυκλώματος