Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης

Το βράδυ της 21ης Μαρτίου 2017 στο θέατρο «ΚΕΦΑΛΟΣ» Αργοστολίου, Κεφαλληνίας εορτάσθηκε η Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης την οποία διοργάνωσαν η Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών, Κ.Ε.Δ.Η.Κ.Ε. Κεφαλληνίας και ο Κύκλος Ποιητών Ελλάδος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος κόσμου.

Αναρτήθηκαν έργα ζωγραφικής από Κεφαλλονίτισσες Ζωγράφους: Μιμίκα Μηλάτου, Νίκη Ρασσιά, Φρόσω Μουΐκη και Ρεγγίνα Παντελιού.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Ευάγγελος Κεκάτος πλαισιωμένος από την κ. Φρόσω Μπεκιάρη και την κ. Μαρία Βλάχου οι οποίες απήγγειλαν ποιήματα. Ο κ. Κεκάτος είπε για την σημερινή τριπλή γιορτή: Τριπλή γιατί η εαρινήν ισημερία συμπίπτει με την πρώτη ημέρα της Άνοιξης. Τα παλιά τα χρόνια οι Έλληνες γιόρταζαν την επιστρέφει του Απόλλωνα στη Δήλο από την Θούλη των Υπερβορείων. Την επιστροφή της Περσεφόνης κοντά στην μητέρα της Δήμητρα από τον Άδη και στα σημερινά χρόνια γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

Η βραδιά άνοιξε με ομιλία του καπετά-Γιώργου Σπηλιώτη με τίτλο: «Τέχνη και Πολιτισμός», που αναφέρθηκε στην τέχνη της Ζωγραφικής, της Γλυπτικής, της Μουσικής και της Ποίησης. (συνημμένη ομιλία).

Δεν είναι τυχαίο που η εορτή αυτή συμπίπτει με την πρώτη ημέρα της Άνοιξης. Είναι για να δώσει στον άνθρωπο την ευκαιρία να φύγει από τον λήθαργο του χειμώνα, να αισθανθεί την αναγέννηση της φύσης και να νοιώσει ο ίδιος ψυχική ανάταση. Ιδιαίτερα φέτος χρειαζόμαστε να ανεβάσουμε το ηθικό μας και θα ανεβεί μόνο με την θετική σκέψη.

Μέλη του τμήματος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών Κεφαλληνίας, που συναντιούνται κάθε Πέμπτη βράδυ στο ξενοδοχείο «Μουΐκη» στο Αργοστόλι, ο Διονύσης Μεσολωράς, η Ελευθερία Τζάκη, η Κωστούλα Ραζή, η Μαίρη Κυπριώτη, η γιατρός κ. Φαραντάτου και ο Σπύρος Ζαπάντης απήγγειλαν δικά τους και άλλων ποιητών ποιήματα, ενώ το βιολί του Νόντα Τσίμα διέκοπτε τις απαγγελίες για να χαρίζει πλούσιες νότες από έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών.

Απαγγέλθηκαν επίσης σατιρικά ποιήματα από τον κ. Σπύρο Φραγγόπουλο και τον Γεράσιμο Παντελιό.

Ο καπετά – Γιώργος Σπηλιώτης έκλεισε τη βραδιά με ευχαριστίες προς τους διοργανωτές της εκδήλωσης, τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Η.Κ.Ε. κύριο Κωσταντάκη, το προσωπικό του θεάτρου και όλους συνέβαλαν στην εκδήλωση και αυτούς που τιμήσατε με την παρουσία τους την εκδήλωση.

O κ. Γ. Σπηλιώτης
Από αριστερά η κ. Μαρία Βλάχου, ο αντιδήμαρχος κ. Ευάγγελος Κεκάτος και η κ. Φρόσω Μπεκιάρη