Επιστολή στον αντιδήμαρχο καθαριότητας

Ανοικτή Επιστολή προς κ. Ματιάτο Σπύρο. Αντιδήμαρχο καθαριότητας Κεφαλονιάς.

Κ. Ματιάτε Σπύρο, Αντιδήμαρχε Καθαριότητας Κεφαλονιάς, δεν είναι η πρώτη φορά που γράφω για το πρόβλημα που θα σας παρουσιάσω, σ’ αυτή την ανοικτή επιστολή μου προς Εσάς.

Κ. Ματιάτε, τα τελευταία χρόνια, στο χωριό μου τον Καραβόμυλο, κάποιοι χωριανοί μου, μη σεβόμενοι τους εαυτούς τους, τους συγχωριανούς τους, αλλά και τους επισκέπτες των αξιοθέατων του χωριού, (Μελισσάνη και λίμνη Καραβομύλου), έχουν μετατρέψει τμήμα της παραλιακής οδού, που συνδέει την Μελισσάνη με την λίμνη Καραβομύλου, σε μόνιμο σκουπιδότοπο!!

Παντός είδους βαριά αντικείμενα, ξερά χόρτα και κλαδιά, αφήνονται στο κατάστρωμα του δρόμου, δημιουργώντας, μια διαρκεί εστία μόλυνσης και ένα αισθητικό αποτέλεσμα, που δεν θα ήθελα να χαρακτηρίσω! Να σημειώσω επίσης, πως ακριβώς δίπλα σε αυτό το σκουπιδότοπο, είναι η παιδική χαρά (ό,τι απέμεινε απ’ αυτή), που παίζουν τα παιδιά του χωριού, αλλά και τα παιδιά του Δημ. Σχολείου Σάμης, όταν έρχονται εκδρομή. Ασφαλώς οι ευθύνες, συγχωριανών μου κ. Ματιάτε, είναι βαρύτατες, για τη κατάσταση που δημιουργούν στο συγκεκριμένο σημείο, (και όχι μόνο…έχουμε πολλούς ακόμα σκουπιδότοπους, στο εσωτερικό του χωριού), το πιο πολυδιάβατο του χωριού μας! Βαρύτατες όμως και οι δικές σας ευθύνες κ. Ματιάτε, σαν υπεύθυνος Αντιδήμαρχος για τη καθαριότητα στο νησί μας!! Βαρύτατες διότι …δεν ορίζεται συγκεκριμένη ημέρα περισυλλογής βαριών αντικειμένων, κλαδιών και χόρτων, που οι πολίτες μόνο εκείνη την ημέρα, θα μπορούν να βγάζουν τα προαναφερόμενα και διότι, δεν εφαρμόζεται ό,τι ισχύει και στους άλλους Δήμους της χώρας μας. Δηλαδή …οι παραβάτες και οι δημιουργοί τέτοιων απεχθών καταστάσεων, να υφίστανται τις συνέπειες του νόμου και του κανονισμού καθαριότητας του Δήμου. Πρόσφατα με δελτίο τύπου, μας ενημερώσατε πως, όποιος πολίτης παρέμβει σε δένδρα του Δήμου (στα πεζοδρόμια κλπ), θα τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο. Αυτό κ. Ματιάτε, γιατί δεν ισχύει για την παραβίαση των κανόνων καθαριότητας; Κ. Ματιάτε, το πρόβλημα στο Καραβόμυλο, δεν λύνεται με το να στέλνετε περιοδικά, μια μπουλντόζα και ένα φορτηγό, να μαζεύουν τα σκουπίδια …από τους μισούς δρόμους του χωριού! …οι άλλοι μισοί είναι ξένοι!!! Έτσι “νομιμοποιείτε” τους σκουπιδότοπους, παρά τους καταργείτε!!! Το πρόβλημα λύνεται με πολιτική βούληση και συγκεκριμένη πρακτική αντιμετώπιση, που δυστυχώς, μέχρι στιγμής δείχνεται πως δεν διαθέτεται. Κ. Ματιάτε, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο!! Δεν γίνεται, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτό!! Μετά από αυτή την ανοικτή επιστολή προς Εσάς και αν δεν λυθεί οριστικά το πρόβλημα, η μόνη λύση θα είναι η προσφυγή μας στον Εισαγγελέα, Και αυτό δεν είναι απειλή, είναι το μόνο “αμυντικό όπλο”, που μας απομένει, απέναντι στους συγχωριανούς μας που δημιουργούν το πρόβλημα και απέναντι στη δική σας αδιαφορία, για οριστική λύση του προβλήματος.

Ευελπιστώντας, στη θετική ανταπόκριση εκ’ μέρους σας στο αίτημά μου, σας περιμένω στον Καραβόμυλο, για να διαπιστώσετε “ιδίοις όμμασι”, το μέγεθος του προβλήματος.

Τάσος

Καβαλλιεράτος

Υ.Γ. Παρακαλώ ενημερώστε τον αρμόδιο φορέα, (ΕΔΑ-ΚΙ Α.Ε. ΟΤΑ),πως οι κάδοι σκουπιδιών, ενίοτε πλένονται και απολυμαίνονται…