Επιστρέφει στη φυλακή ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα αναίρεσης κατά της απόφασης του Εφετείου

Το δρόμο της επιστροφής στη φυλακή «δείχνει» ο Άρειος Πάγος στον Άκη Τσοχατζόπουλοκαθώς το Ποινικό Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου απέρριψε το αίτημα αναίρεσης που είχε υποβάλλει ο πρώην υπουργός κατά της καταδικαστικής απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που του επέβαλε κάθειρξη 19 ετών για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, για την υπόθεση με τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών.

Το ΣΤ’ Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου έκρινε ότι η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου ήταν εμπεριστατωμένη και αιτιολογημένη και απέρριψε τους ισχυρισμούς τόσο του Άκη Τσοχατζόπουλου όσο και συγκατηγορουμένων του οι οποίοι είχαν, επίσης, προσφύγει στον Άρειο Πάγο.

Πάντως, την περασμένη Παρασκευή ο Άκης Τσοχατζόπουλος διακομίσθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο καθώς διαπιστώθηκε επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του. Μάλιστα, η σύζυγος του Βίκυ Σταμάτη σε πρόσφατη συνέντευξη της είχε δηλώσει πως ο πρώην υπουργός είναι πολύ εξαντλημένος και η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ επιβαρυμένη. «Στον Άκη απομένει συγκεκριμένος χρόνος ζωής… Είναι στη χειρότερη κατάσταση της υγείας του. Θα μου επιτρέψετε να μην επεκταθώ στο θέμα της υγείας, γιατί δεν θα ήθελα να δώσω χαρά σε εχθρούς και αντιπάλους» ανέφερε χαρακτηριστικά η Βίκυ Σταμάτη.

Με την απόφαση του Αρείου Πάγου εκτός από τον Άκη Τσοχατζόπουλο θα οδηγηθούν στη φυλακή δυο ακόμη συγκατηγορούμενοι του, ένας δικηγόρος και ένας χρηματιστής, οι οποίοι καταδικάστηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη έξι ετών, ο καθένας.

Πρωτόδικα, τόσο στον δικηγόρο όσο και στον χρηματιστή είχε επιβληθεί για την υπόθεση των εξοπλιστικών ποινή κάθειρξης 10 ετών, ωστόσο, το δικαστήριο τους χορήγησε ανασταλτικό στην έφεση κι έτσι παρέμειναν ελεύθεροι μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό. Αμέσως μετά την απόφαση του Εφετείου η υπόθεση πήρε το δρόμο για τον Άρειο Πάγο ο οποίος, τελικά, αποφάνθηκε αρνητικά επί του αιτήματος αναίρεσης που είχαν καταθέσει με αποτέλεσμα τώρα να πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή.

(newsbeast)