Επιτυχία της Χορωδίας-Μαντολινάτας της Λειβαθούς

Μεγάλη επιτυχία είχε η Χορωδία – Μαντολινάτα Λειβαθούς  στη συναυλία που έδωσε στη Λευκάδα στις 23 Νοεμβρίου 2019 στα πλαίσια του 15ου Χορωδιακού Φεστιβάλ  που διοργάνωσε η Νέα Χορωδία Λευκάδος.

Η συμμετοχή της πραγματοποιήθηκε κατόπιν προσκλήσεως από τον παραπάνω φορέα για να δοθεί η ευκαιρία να ανταμώσουν ξανά οι χορωδίες που είχαν λάβει μέρος στη μαγευτική συναυλία Επτανησιακής μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τίτλο  «ΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ ΠΑΝΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ»  το Γενάρη του 2018.

Στο 15ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Λευκάδος, εκτός από τη Χορωδία  Λειβαθούς, είχαν λάβει μέρος και ο Μουσικοχορευτικός Ομιλος ‘Ορφέας’ Λευκάδος, η χορωδία Λευκίμης Κέρκυρας, το ‘Φιόρο του Λεβάντε’ Ζάκυνθος και ο Μουσικοχορευτικός Ομιλος ‘Νεα Χορωδία Λευκάδας’.

Τέτοιου είδους εκδηλώσεις πρέπει να γίνονται και να ενισχύονται από την πολιτεία και τους τοπικούς  παράγοντες  γιατί προάγουν τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των νησιών μας καθώς και την διατήρηση και προβολή της πλούσιας Επτανησιακής μουσικής μας παράδοσης η οποία είναι ολοζώντανη και ενταγμένη στην καθημερινότητα  των κατοίκων της Επτανήσου.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

Σπύρος Πεφάνης