Εσπερίδα για τον Θουκυδίδη Βαλέντη στη Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη

Θ. Βαλέντης

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ετους Πολιτιστικής Κληρονομιάς το Ιδρυμα Κεφαλονιάς και Ιθάκης (ΙΚΙ) σε συνεργασία με το πολιτιστικό σωματείο «Ο Πάλιος» διοργανώνει εσπερίδα για να τιμήσει τον αρχιτέκτονα Θουκυδίδη Βαλεντή, τέκνο της Κεφαλληνιακής διασποράς με καταγωγή από τα Φαρακλάτα Κεφαλονιάς. Μεταξύ των έργων του περιλαμβάνεται και το ιστορικό Α’ Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου, το σπουδαιότερο και αντιπροσωπευτικότερο δείγμα μοντέρνας αρχιτεκτονικής του μεσοπολέμου στην Κεφαλονιά, το οποίο κηρύχθηκε διατηρητέο το 1999 από το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Αργοστόλι, σήμερα και ώρα 7 μ.μ. στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη, με κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή ΕΜΠ κ. Κώστα Μωραΐτη ο οποίος είχε συμμετάσχει στην ομάδα μελέτης του ΕΜΠ για την αποκατάσταση του κτιρίου.

Πρόγραμμα εσπερίδας:

7 μ.μ.: Έναρξη εσπερίδας.

Γενικά για την εκδήλωση και χαιρετισμός εκ μέρους του ΙΚΙ, Ηλίας Μπεριάτος, Αντιπρόεδρος ΙΚΙ (Συντονιστής).

Χαιρετισμός εκ μέρους του πολιτιστικού σωματείου «Ο Πάλιος», Γεράσιμος Γαλανός, Εκπαιδευτικός, ιστορικός ερευνητής.

Τιμώντας σημαντικούς Κεφαλλήνες: Η αρχιτεκτονική πρωτοπορία στην Παλική, Κώστας Μωραίτης, Αρχιτέκτων , Καθηγητής Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ.

Αναφορά σε δράσεις ενημέρωσης για το έργο του Θουκυδίδη Βαλεντή, Φραγκίσκος Τούρλος, Αρχιτέκτων- Μηχανικός Πολεοδόμος UniFi.

Προβολή της ταινίας αρχείου ΕΡΤ : «Κατοικώντας τον κάνναβο»- Θουκυδίδης Π. Βαλεντής.

9 μ.μ.: Λήξη εσπερίδας.

Θ. Βαλέντης
Ηλίας Μπεριάτος