«Ετος Κωνσταντίνου Θεοτόκη» το 2023

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης απέστειλαν στον πρόεδρο του Π.Σ. την ακόλουθη επιστολή:

κ. Πρόεδρε,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών – Μουσείο Διονυσίου Σολωμού, προκειμένου να τιμήσει τον σημαντικότατο εκπρόσωπο της νεοελληνικής λογοτεχνίας αποφάσισε ομόφωνα (σε συνεδρίαση στις 18 Οκτώβρη 2022) να διοργανώσει σειρά εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων (μεταξύ αυτών, συνέδριο και έκθεση), προκειμένου να αναδειχθεί περαιτέρω στο ευρύ κοινό η πολύπλευρη προσωπικότητα του ευρυμαθούς και χαρισματικού Κερκυραίου λόγιου, πρωτοπόρου ανθρωπιστή και εισηγητή κοινωνικών αξιών, πηγή έμπνευσης και διαμορφωτή συνειδήσεων, μέσω του γραπτού λόγου.

Προτείνουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο να λάβει απόφαση

α) Κήρυξης, του έτους 2023 ως «ΕΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΘΕΟΤΟΚΗ»

β) Την παροχή υποστήριξης, οικονομικής ή άλλης μορφής, των σχετικών εκδηλώσεων που προγραμματίζονται.

Σημειώνουμε επίσης, ότι αναφορά, με την οποία ζητείται να κηρυχθεί το 2023, Έτος Κωνσταντίνου Θεοτόκη, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου δημιουργού, και την πρόταση της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών-Μουσείο Διονυσίου Σολωμού, κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή και συγκεκριμένα στους υπουργούς Πολιτισμού και Εσωτερικών.

Επίσης ανάλογη, ομόφωνη, απόφαση πήρε σε πρόσφατη συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κ. Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων.

Ζητάμε την εισαγωγή της πρότασης, προς συζήτηση και απόφαση, στην προσεχή συνεδρίαση του Π.Σ στις 27 και 28/01/23.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Γκισγκίνης Ν., Κεφαλληνός Δ., Κολυβά Ε., Μπαλού Α., Χαραλάμπους Μ.