Ευλογία ή κατάρα;

Γράφει ο ΠAYΛOΣ ΠAΠAΔATOΣ
Eπικοινωνιολόγος-οικονομολόγος

Πριν χρόνια, η κύρια Βάσω Παπανδρέου, ως υπουργός, είχε δημιουργήσει έναν νόμο βάσει του οποίου ήσουν υποχρεωμένος όταν ανήγειρες μία πολυκατοικία να κάνεις και τις αντίστοιχες θέσεις πάρκινγκ. Είχες όμως την εναλλακτική λύση να μην κάνεις θέσεις πάρκινγκ και να πληρώσεις ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό στο δημόσιο. Τα χρήματα αυτά πήγαιναν σε ειδικό ταμείο του δημοσίου για την ανέγερση δημόσιων θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων. Ως γνωστό, ουδέποτε το δημόσιο έκανε έστω και μία τέτοια θέση.

Την ίδια εποχή άνοιξε και ένας ειδικός λογαριασμός του δημοσίου στον οποίο κατέληγε ένα ειδικό τέλος –φόρος- που πλήρωνε ο καταναλωτής μόλις έβαζε βενζίνη ή πετρέλαιο στο αυτοκίνητό του, με αντικειμενικό σκοπό να πριμοδοτείται το κόστος μεταφοράς των καυσίμων στα νησιά ώστε να υπάρχει μία ισορροπία στην τιμή πώλησής τους σε όλη τη χώρα. Το τέλος φυσικά εξακολουθεί να εισπράττεται αλλά ποτέ δεν αποδίδεται.

Eτσι, σε κάποια νησιά με τη συνδρομή και της αισχροκέρδειας, η βενζίνη «μύρισε» τα 2 ευρώ το λίτρο. 52 λεπτά στα διυλιστήρια, 2 ευρώ στον καταναλωτή. Δηλαδή φορολογικό καπέλο 300% ώστε ο κύριος Τσίπρας να υπερηφανεύεται ότι έπεισε την τρόικα για κάθε άτομο που εγκαταλείπει το δημόσιο να προσλαμβάνεται άμεσα ένα άλλο, προκειμένου να ενισχυθεί έτι περεταίρω η απροκάλυπτη εξουσιομανία των εκπροσώπων του δημοσίου.

Ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον οποίο εμπιστεύονται οι επενδυτές και θέλει να μετατρέψει το δημόσιο σε παραγωγική μηχανή από αντιδραστική μηχανή που είναι σήμερα, σύμφωνα με τον κύριο Τσίπρα δεν έχει κοινωνικό προφίλ!!!

40% είναι η ανεργία στην Ήπειρο και ενώ η άντληση πετρελαίου στο Ιόνιο βαίνει καλώς – από την οποία θα ωφεληθεί σημαντικά και η Ήπειρος – βγαίνουν στις τηλεοράσεις κάτι απίθανοι αυτοαποκαλούμενοι περιβαλλοντολόγοι ενάντια σε αυτή την εθνική προσπάθεια, προκειμένου λένε να σώσουν το περιβάλλον, αλλά φυσικά εννοούν να διατηρήσουν την ανεργία και την ασημαντότητά τους στο ύψος τους.

Είμαι σίγουρος ότι ο Θεός μάς χάρισε μία υπέροχη και ευλογημένη χώρα. Είμαι όμως εξ ίσου σίγουρος ότι κάποιος μας καταράστηκε και δημιουργεί συνεχώς αγέλες αποτελούμενες από διάφορους ετερόκλητους αντιδραστικούς τύπους που έχουν έναν και μοναδικό σκοπό: Να μην γίνει τίποτε σε τούτη την υποτιθέμενη ευλογημένη χώρα.

Σημείωση

Αν τελικά το ΔΝΤ συνεχίσει να συμμετέχει στην ελληνική προσπάθεια, είμαι σίγουρος ότι οι οίκοι αξιολόγησης θα προχωρήσουν άμεσα στην αναβάθμιση της χώρας σε ΒΒ – και πιθανόν αρκετά σύντομα σε ΒΒΒ – οπότε και τα ελληνικά ομόλογα θα γίνουν επενδυτικά. Αν γίνει αυτό, ίσως τότε αρχίσω να γίνομαι και εγώ αισιόδοξος, όπως είναι μόνο το 9% των Ελλήνων αυτή τη στιγμή. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να γίνει και αλλαγή κυβέρνησης.

 

Από τη RealNews