Ευχές από τους Ηπειρώτες της Κεφαλονιάς

Hπειρώτισσες και Ηπειρώτες της Κεφαλονιάς.

Σας ευχόμαστε

Χρόνια πολλά, Υγεία, αγάπη,

Ελπίδα, κουράγιο και αισιοδοξία

Στην φίλτατη πατρίδα μας να βοηθήσει ο Θεός να ξεπεράσει την κρίση που την μαστίζει.

Ο καινούριος χρόνος ανέτειλε, σίγουρα δεν θα αποτυπωθεί με τα συνηθισμένα στοιχεία της Ελληνικής Ιστορίας, γιατί είναι ένας χρόνος που μας βρίσκει όλους μας να δοκιμαζόμαστε πολύ σκληρά από την μεγάλη κρίση.

Οικονομική, πνευματική και ηθική!!!

Η πατρίδα μας αισθάνεται πως βρίσκεται πάνω σε κλυδωνιζόμενο πλοίο, μέσα σε απέραντο ωκεανό, χωρίς σημαία,χωρίς πυξίδα, χωρίς ελπίδα, και χωρίς κατεύθυνση!!

Μοιάζει με κομμένο κλαδί από τον κορμό δέντρου που το παρασέρνει ο χείμαρος και το πηγαίνει στο Αγνωστο. Αυτός ο χείμαρος είναι οι δανειστές μας αλλά και το πολιτικό σύστημα.

Ολους μας βασανίζει, ανησυχία, αβαεβαιότητ, και προβληματισμός για το μέλλον μα, και κυρίως για το μέλλον των παιδιών μας!

Κάθε καινούργιος όμως μας φέρνει Ονειρα, ελπίδες και πόθους που δεν πρόλαβαν να πραγματοποιηθούν, γι’ αυτό οφείλουμε να κάνουμε έναν υπεύθυνο αυτοέλεγχο των πράξεών μας σε πράγματα που δεν πραγματοποιήθηκαν!

Προς επίρωση λοιπόν και των παραπάνω σκέψεων θα επικαλεστώ από την αρχαία γραμματεία τα λόγια του μεγάλου δάσκαλου και φιλόσοφου Πυθαγόρα που δίδασκε τους μαθητές του ότι κάθε βράδυ πριν κοιμηθούν να κάνουν έναν απολογισμό των έργων τους την ημέρα που πέρασε!

Να ρωτάνε τον εαυτό τους

α) Τι παρέβην; τι δεν έκανα;

β) Τι δ’ έρεξα; τι έκανα;

γ) Τι μοι δέον, ουκ εκτελέσθη; -τι έπρεπε να κάνω και δεν έκανα;

Τελειώνοντας το βραχύ αυτό λόγο, σας εύχομαι πάλι Χρόνια πολλά, με υγεία, ελπίδα και αγάπη και πάνω από όλα υπευθυνότητα.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΛΑΠΑΣ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ

ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ