Ηλεκτρονικές υπηρεσίες απ’ το ΕΒΕΚΙ, δωρεάν στους επαγγελματίες Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Στ. Σπάθης

Με μεγάλη επιτυχία έγινε χθες η παρουσίαση της νέας ιστοσελίδας του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης καθώς και των νέων ψηφιακών υπηρεσιών που προσφέρονται μέσα σε αυτή.

Την ενημερωτική εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του ΕΒΕΚΙ κ. Σταύρος Σπαθής, ο οποίος ιδιαίτερα χαρούμενος, τόνισε ότι έκαναν πράξη αυτό που είχαν υποσχεθεί προεκλογικά με την δημιουργία του νέου portal, να φέρουν δηλαδή τους επιχειρηματίες πιο κοντά με το Επιμελητήριο.

Αργότερα, ο γενικός γραμματέας κ. Χρήστος Καμπανός πήρε το λόγο δηλώνοντας ότι η νέα Διοίκηση του Επιμελητηρίου ανοίγει τις πόρτες της προς τους εμπόρους-επιχειρηματίες και κάνει ό,τι μπορεί (σύμβουλος-δικηγόρος, ενημερωτικά προγράμματα, φυλλάδια κ.ά.) για να αλλάξει την μέχρι πρότινος νοοτροπία και αρνητική στάση του εμπόρου απέναντι στο Επιμελητήριο.

Οσον αφορά την ιστοσελίδα ο κ. Καμπανός είπε ότι είναι ένα portal με το οποίο οι επαγγελματίες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης θα μπορούν εντελώς δωρεάν να δημιουργήσουν το δικό τους e-shop, να συμβουλεύονται για οποιοδήποτε θέμα τους απασχολεί τον online σύμβουλο, ενώ τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια θα μπορούν να δέχονται κρατήσεις με μηδενική προμήθεια.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Παύλος Μεγαλοβασίλης, ο οποίος παρουσίασε τη ιστοσελίδα και τις νέες δυνατότητες που προσφέρει στον επιχειρηματία που θα την επισκεφθεί.

Αρχικά αναφέρθηκε ότι το Επιμελητήριο είναι μέλος στην τουριστική πύλη www.filoxeno.com, η οποία προβάλλει σήμερα σε 8 γλώσσες 25.000 επιχειρήσεις, ενώ διαθέτει την πιο σύγχρονη πλατφόρμα Online κρατήσεων για Καταλύματα και Ξενοδοχεία (www.bookoncloud.com).

Επίσης συμμετέχει ενεργά και στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πωλήσεων και προβολής προϊόντων www.directmarket.gr στην οποία συμμετέχουν 1.250 επιχειρήσεις με πάνω από 200.000 προϊόντα και διασυνδέεται και με την τουριστική πύλη, αναβαθμίζοντας έτσι την ηλεκτρονική εικόνα όλων των επιχειρήσεων της Κεφαλονιάς στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και τον Κόσμο.

Τέλος παρέχει και τη δυνατότητα Online συμβουλευτικής με ηλεκτρονικές ερωτήσεις και απαντήσεις από μεγάλη πανελλαδική εταιρία συμβούλων Επιχειρήσεων (ΣΟΛ συμβουλευτική), σε διάφορα θέματα όπως φορολογικά, λογιστικά, ίδρυση επιχείρησης, μεταβίβαση επιχείρησης, εργασιακά και προγράμματα χρηματοδοτήσεων, σε όλες τις επιχειρήσεις μέλη και στους λογιστές ή οικονομικούς τους συμβούλους.

Όλες οι παραπάνω ψηφιακές δράσεις παρέχονται εντελώς δωρεάν προς τους επιχειρηματίες που επιθυμούν να λάβουν μερος και είναι προσβάσιμες μέσα από την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου (www.eeki.gr) και διαχειρίζονται από τους ίδιους τους εμπόρους και τις επιχειρήσεις τους, στις οποίες παρέχεται διαρκής εκπαίδευση και υποστήριξη από την ανάδοχο εταιρία.

Η επίσημη παρουσίαση του νέου portal θα γίνει και σήμερα στην Ιθάκη.