Η αλλαγή συνειδητότητας είναι το επόμενο εξελικτικό βήμα

Γράφει ο ΠANAΓHΣ METAΞATOΣ
Πρόεδρος Eνωσης Aγροτουρισμού Iονίου, Aντιπρόεδρος ΣEAΓE, Mέλος Δ.Σ. ΣEEΔΔE, Kαθηγητής της Mεθόδου SILVA

Επειδή τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος τα χειρίζεται πλημμελώς ή δεν τα χειρίζεται καθόλου στο επίπεδο που εξελίσσονται, χρειάζεται από άλλη σκοπιά πλέον να τα δούμε.

Αν απαριθμήσουμε μερικά από αυτά, εκτός του ότι είναι παγκόσμια, θα κατανοήσουμε ότι η ίδια η σκέψη μας είναι αναγκαίο να μετασχηματισθεί.

Ο παλιός τρόπος σκέψης δεν είναι πλέον αποτελεσματικός. Είναι απαραίτητο να αλλάξουμε επίπεδο. Η αλλαγή που χρειάζεται να κάνουμε είναι πλέον σε συνειδησιακό επίπεδο (πνευματικό επίπεδο) και όχι σε φυσικό. Μιλάμε για αλλαγή υποδείγματος. Ας δούμε λοιπόν τα παγκόσμια θέματα μας.

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Κανείς δεν είναι ασφαλής πια πουθενά !

Τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας δεν αρκούν και να ευχόμαστε και Μη χειρότερα…

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Οι συνταγές λιτότητας έφεραν το αντίθετο αποτέλεσμα. Προσχεδιασμένο; Ποιος μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα. Και αν είναι; Ποια πρέπει να είναι η δική μας αντίδραση; Και δεν είναι μόνο Ελληνικό.

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Ακόμη δεν έχουμε δει ούτε την κορυφή από το παγόβουνο. Ποιος θα συγκρατήσει (όχι βίαια ) 3 δις απελπισμένους που ζουν με μόλις 2 $ την ημέρα να δοκιμάσουν μια καλύτερη ζωή γι’ αυτούς και τα παιδιά τους στην επόμενη δεκαετία, αφού η δική τους δεν έχει αξία πια; Στο παρελθόν δεν ήξεραν ότι υπάρχει καλύτερη ζωή, τώρα ξέρουν.

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Τα μέτρα που παίρνουμε είναι εντελώς ανεπαρκή, ανώριμα, επικίνδυνα και σε λάθος κατεύθυνση ή στην καλύτερη περίπτωση είναι λίγα και καθυστερημένα. Οι ειδικοί του περιβάλλοντος τελικά τώρα κατάλαβαν ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη οφείλεται μόνο 13% στα υγρά καύσιμα και το υπόλοιπο σε άλλες δραστηριότητες με πρωτεύουσα τη γεωργία και κτηνοτροφία.

Συνεχίζουμε να λειτουργούμε με ατομική ή εταιρική συνείδηση, ακόμα και κρατική, ενώ θα έπρεπε να καταλήγουμε στο άτομο, αρχίζοντας από το γήινο, παγκόσμιο, συλλογικό, εθνικό κ.λ.π. Δυστυχώς η υπερθέρμανση του πλανήτη ήδη έχει αρχίσει να δείχνει πόσο βίαιη μπορεί να γίνει η αντίδραση της φύσης τουλάχιστον για τον άνθρωπο και τους περισσότερους συγκάτοικους του. και αυτό φαίνεται να γίνεται περισσότερο γρήγορα από ότι είχαμε προβλέψει.

Αξίζει να ζήσουμε εμείς καλά (?) και ας πεθάνουν οι άλλοι που έρχονται? Θα είναι παιδιά κατώτερου Θεού?. Θα μπορούσα να συνεχίσω και σε επιμέρους τομείς όπως είναι οι επιστήμες και η τεχνολογία. Συνεχίζουμε να φτιάχνουμε όλο και περισσότερο φονικά όπλα, να παράγουμε πιο πολλά φάρμακα που όμως δεν εξαλείφουν τις ασθένειες, τις κοιμίζουν και μεταλλάσσονται σε νέες.

Δημιουργήσαμε μηχανήματα κομπιούτερ και ρομπότ και υποκαταστήσαμε την ανθρώπινη δραστηριότητα για να κερδίσουμε ελεύθερο χρόνο ( που όμως τελικά δεν έχουμε ) για να είμαστε περισσότερο ευτυχισμένοι και όμως αισθανόμαστε ΜΟΝΟΙ κι ας έχουμε 3000 ”φίλους ” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η κατάθλιψη τείνει να γίνει κανόνας από εξαίρεση.

Σας μαύρισα την ψυχή; Και όμως αυτός ο κόσμος μας αξίζει, αφού λειτουργήσαμε με βάση το υπόδειγμα.”Είμαστε κυρίαρχοι σ’ έναν κόσμο ζώων με υποδεέστερη νοημοσύνη. Θεωρήσαμε το περιβάλλον ότι μπορούμε να το φέρουμε στα μέτρα μας στην καλύτερη περίπτωση και όχι να συμβιώσουμε μαζί του.

Αυτή η κοντόφθαλμη άποψη είναι ένδειξη ότι είδαμε τον κόσμο με το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου, δηλαδή της ανάλυσης, της μέτρησης, της επί μέρους εκτίμησης, του ανταγωνισμού της δύναμης και της κυριαρχία.Αυτό δείχνουν οι αποφάσεις μας και η πρόβλεψη ”πάμε στο γκρεμό”.

ΝΑΙ με μαθηματική ακρίβεια λένε όσοι χρησιμοποιούν τον αριστερό εγκέφαλο και γι αυτό ψάχνουν τρόπους για μετοίκηση. (Δείτε στο NATIONAL GEOGRAPHIC για τη μετοίκηση στον Άρη)

Σε όλες τις θρησκείες μιλούν για το τέλος του κόσμου και την επέμβα-ση του θεού που τον σώζει. Προφανώς η επέμβαση είναι μέσω του ανθρώπου ”υιού του ” που έχει φροντίσει να του κληροδοτήσει κάποιες από τις δημιουργικές του ικανότητες. Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ δε είναι η αλλαγή του τρόπου σκέψης που φανερώνει μια διαφορετική πραγματικότητα η οποία θα προέλθει από τη χρήση του δεξιού ημισφαιρίου. Το δεξιό ημισφαίριο εκπροσωπεί την ολότητα, την συνύπαρξη, την συνεργασία ,την σύνθεση, την ισορροπία. (Αυτό είναι το πνευματικό στοιχείο που κάνει τη διαφορά στον άνθρωπο).

Η ίδια η λέξη ”αποκάλυψη” μας μιλά για την εμφάνιση της καλυμμένης αλήθειας, δηλαδή της πνευματικότητας μας, της χρήσης του δεξιού εγκεφάλου. Έχουμε πλέον σημάδια για την είσοδο μας σ’ αυτήν την εποχή. (Οι αστρολόγοι αναφέρονται σαν εποχή του Υδροχόου και βάζουν αφετηρία την αρχή της χιλιετίας). Τα σημάδια είναι μεμονωμένα όπως οι φυσαλίδες στα τοιχώματα της κατσαρόλας όταν θερμαίνουμε το νερό λίγο πριν βράσει. Προαναγγέλουν τον βρασμό. Ο βρασμός είναι η αλλαγή (από υγρό σε αέριο το ίδιο πράγμα σε άλλη μορφή). Για τους ανυποψίαστους είναι το ξαφνικό, το αναπάντεχο η καταστροφή, γι άλλους η ”εκδίκηση” ενός θεού τιμωρού ή η συνέπεια των προηγούμενων δράσεων. Για τους μυημένους είναι μία ακόμη φάση εξέλιξης.

Η εξέλιξη εμφανίζεται με τη δημιουργία νέων συνόλων, που ενώ απαρτίζονται από τα ίδια άτομα θα έχουν όμως διαφορετική σύνθεση και θα δίδουν καινούργια (νέα) αποτελέσματα που δεν είχαν εμφανισθεί μέχρι τώρα και δεν είχαν εξηγηθεί και κατανοηθεί επαρκώς.Έτσι έχει γίνει μέχρι τώρα. Ας πάρουμε για παράδειγμα ένα κύτταρο. Το κύτταρο είναι η εξέλιξη της άψυχης ύλης σε έμψυχη.Το κύτταρο αποτελείται από μόρια που από μόνα τους είναι άψυχη ύλη, όταν όμως ενώνονται σε συγκεκριμένο αριθμό(κρίσιμη μάζα ) δημιουργούν κύτταρο.Το κύτταρο ως γνωστόν έχει εντελώς νέο ρόλο και λειτουργία.Τα μόρια εντός του κυττάρου συνεχίζουν να λειτουργούν όπως πριν. Μ’ άλλα λόγια τίποτε δεν χάνει την αυτονομία του ακόμη και όταν συμμετέχει σε ευρύτερο σχηματισμό, ο σχηματισμός όμως αποκτά νέες δυνατότητες, οι οποίες δεν μπορούν να ερμηνευθούν με τα παλιά διαγνωστικά εργαλεία, χρειάζονται να δημιουργήσουμε νέα.Την συμπεριφορά των μορίων εξηγεί η χημεία, των κυττάρων η βιολογία κ.ο.κ.

Μια επόμενη φάση είναι η δημιουργία ομάδων ανθρώπων που λειτουργούν σαν υποσύνολα σε ευρύτερες ομάδες.Όσο ψηλότερα στην εξελικτική κλίμακα τόσο μεγαλύτερη και η ελευθερία αναδιοργάνωσης. Πολλοί άνθρωποι έχουν βιώσει με τη συμμετοχή τους σε σχολές ψυχοτεχνολογίας τις δυνατότητες που εμφανίζει ένας κατευθυνόμενος συνειδητός νους όταν δραστηριοποιείται στο δεξί ημισφαίριο σε κατάλληλη εγκεφαλική συχνότητα.

Τα αποτελέσματα ξεπερνούν τις γνωστές ερμηνείες, φαίνονται σαν θαύματα, υπερφυσικά, ακατόρθωτα, μη λογικά στην καλύτερη περίπτωση.

Αυτό το τελευταίο κυριαρχεί όταν δοκιμάζουν να μεταφέρουν την εμπειρία τους στους άλλους ( αμύητους ).Γίνονται γραφικοί, παράξενοι, αλλοπαρμένοι, υπερβολικοί γι αυτό κρατούν την εμπειρία για τον εαυτό τους και δεν την επικοινωνούν παρά μόνο αν συναντήσουν και άλλους σαν αυτούς.

Θα καταλάβετε τα προηγούμενα διαβάζοντας την ακόλουθη ιστορία.

Σ’ έναν κόσμο που υπήρχαν μόνο γραμμές (επιπεδότοπο) γωνίες, τρίγωνα, τετράγωνα, ρόμβοι, παραλληλόγραμμα, τεθλασμένες κ.λ.π. εμφανίστηκε σε μια ομάδα από αυτές ένας κύκλος. Ήταν γραμμή αλλά διαφορετική. Η ομάδα προσπάθησε να εξηγήσει τι είδε αλλά το μόνο που έλεγε ήταν:

-Είδαμε μια γραμμή που όμως δεν ήταν γραμμή

-Αφού δεν ήταν γραμμή, τι ήταν; Μήπως ήταν τρίγωνο; τετράγωνο κ.λ.π.;

– Όχι δεν έμοιαζε, ήταν όμως γραμμή.

-Βλακείες λέτε. Που ακούστηκε μια γραμμή που δεν ήταν γραμμή.

Οι άνθρωποι έχουν κβαντικές εμπειρίες ή όπως αλλιώς θα τις λέγαμε, οι οποίες αλλάζουν τη δομή της σκέψης τους από γραμμική και μονοδιάστατη σε ολογραφική και πολυσύνθετη. Δεν μπορούν να μοιραστούν την εμπειρία με όσους δεν έχουν ζήσει παρόμοια φαινόμενα, Στην αρχή αμφιβάλλουν και οι ίδιοι αν συνέβη.Μερικούς τους έχουν φοβίσει με το νέο που είναι απρόβλεπτο, απροσδόκητο, άγνωστο, σατανικό και ως εκ τούτου δύσκολα διαχειρήσιμο και σταματούν να μιλάνε γι αυτό. Άλλοι αναζητούν και άλλους με παρόμοια εμπειρία, θέλουν να ενώσουν τη φωνή τους και τις δυνάμεις τους.

Ένα μυρμήγκι ζει τη μοίρα του. Ένας άνθρωπος διαμορφώνει τη δική του.

Μια ομάδα δημιουργεί πλαίσιο μέσα στο οποίο θα ήθελε να ζήσει.

Κάθε φορά που διευρύνουμε τη συνειδητότητα μας δημιουργώντας νέες πραγματικότητες, εκμεταλλευόμενοι τις απεριόριστες δυνατότητες του νου και του εγκεφάλου μας, τον οποίο οδηγούμε σε νέα συγκρότηση να επεξεργάζεται νέες πληροφορίες (θαύματα, ενώσεις, διαστάσεις) προχωράμε σε επόμενο εξελικτικό βήμα.Αν δεν το κάνουμε τότε λειτουργούμε σαν ”κλειστά” συστήματα και θα εξαφανιστούμε όπως έχει γίνει με εκατομμύρια είδη στο παρελθόν.

Για αυτό λοιπόν λέω πάντα πως περιμένω κάθε στιγμή να γίνει το απρόβλεπτο το απραγματοποίητο, το αδύνατο. Δηλαδή το ΘΑΥΜΑ.

Εύχομαι το 2017 να φέρει το θαύμα της πνευματικής μας αναγέννησης για να περάσουμε στην επόμενη εξελικτική μας φάση.

Το εύχομαι το ελπίζω, το περιμένω. Σας προσκαλώ και σας εύχομαι.

ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ