Η Ενωση Ξενοδόχων στην διεθνή Έκθεση WTM του Λονδίνου και στη Philoxenia της Θεσσαλονίκης

Γ. Τιμοθεάτος

Από την Ενωση Ξενοδόχων ανακοινώθηκαν τα εξής:

Στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις WTM και Philoxenia είχε συμμετοχή και την φετινή χρονιά η Ένωση μας. Η WTM πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 9 έως και 11/11 στον εκθεσιακό χώρο του ExCel στο Λονδίνο, με την συμμετοχή 5.000 εκθετών και περίπου 32.000 επισκεπτών.

Φιλοξενηθήκαμε και την φετινή χρονιά στο αναβαθμισμένο σε χώρο αλλά και εμφάνιση περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Στο διάστημα αυτό είχαμε συναντήσεις με στελέχη των περισσοτέρων Tour Operators που δραστηριοποιούνται στα νησιά μας με τα πρώτα μνήματα για το 2017 να είναι θετικά. Μας εξέφρασαν επίσης τα αιτήματα τους για ζήτηση νέων κλινών πρός επέκταση των προγραμμάτων τους αλλά και την δρομολόγηση πτήσεων από νέους προορισμούς. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώσαμε το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για το νησί της Ιθάκης κυρίως από την Σκανδιναβική αγορά. Η αγορά αυτή είχε έντονη την παρουσία της και την φετινή χρονιά με αφίξεις κυρίως από το αεροδρόμιο του Ακτίου.

Από τις συναντήσεις στις οποίες συμμετείχαμε με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Σπύρο Γαλιατσάτο, ξεχωρίζουμε αυτές με τα στελέχη του ABTA (σύνδεσμος Βρετανών τουριστικών πρακτόρων), κυρίες Nikki White και Clare Jenkinson, όπου μας μετέφεραν το μήνυμα για την αύξηση των προκρατήσεων στο 12%, με τον κύριο Mark Pallister (Commercial Manager British Airways Holidays) όπου μας ανακοίνωσε ότι η δρομολόγηση πτήσης από το αεροδρόμιο του Heathrow προς την Κεφαλονιά, είναι στις προτεραιότητες τους για το 2018 και με τον δημοσιογράφο κύριο Martin Gray, του περιοδικού Travel Weekly, όπου θα επισκεφθεί το νησί μας κατά την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου.

Στην WTM την Ένωση μας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Τιμοθεάτος Γεράσιμος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Νίκος Κουρκουμέλης και ο Έφορος Δημ. Σχέσεων κ. Όμηρος Κωστόπουλος. Από την Κεφαλονιά και την Ιθάκη παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Κεκκάτος Ευάγγελος, ο κ. Πέτρος Ψαλλίδας ιδιοκτήτης του White Rocks και οι τουριστικοί πράκτορες κ.κ. Καραπέτσας Αθανάσιος, Γασπαράτος Κίμωνας, Γεροντάκης Γιώργος, Κατσούρης Σπυρός, Γιουλάτος Νέστωρας και Ευαγγελάτος Γεράσιμος.

Η Διεθνή έκθεση Philoxenia που διοργανώθηκε για 32η φορά το διάστημα από 18 με 20/11 στην Θεσσαλονίκη ήταν η μεγαλύτερη της τελευταίας πενταετίας.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων διέθετε ξεχωριστό χώρο για κάθε νησί. Το ενδιαφέρον του κοινού της Βορείου Ελλάδος για τα νησιά μας ήταν μεγάλο όπως και πολλών τουριστικών πρακτόρων από τις Βαλκανικές χώρες αλλά και την Κύπρο.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης μας είχε συνάντηση με την κυρία Chiara Ravara (Sales & Marketing Manager της Ryanair) όπου συζήτησαν κοινές δράσεις προβολής των νησιών μας αλλά και την διερεύνηση για δρομολόγηση πτήσεων από νέους προορισμούς από το 2018. Συμμετείχε στο Συμβούλιο των Προέδρων Πρωτοβάθμιων Ξενοδοχειακών Ενώσεων και έδωσε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Focus FM 103.6.

Επικεφαλής των περιπτέρων και στις 2 εκθέσεις ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Σπύρος Γαλιατσάτος. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Δ/ντρια της Δ/νσης Τουρισμού της ΠΙΝ κ. Μαγδαληνή Λούβρου για την βοήθεια που μας πρόσφερε στο περίπτερο της WTM καθώς και το κ. Σπύρο Ζαμπέλη υπάλληλο Δ/νσης Τουρισμού της ΠΙΝ Π.Ε. Λευκάδος στο περίπτερο της Philoxenia.

67e481ef-2c10-4d9e-86df-31718e0851a6 154d7fbb-3573-4ee9-8390-3106e55a5cfc aec0ae15-1f44-4595-95ad-07c6c98e1812 7177d4e6-b5ba-4b75-a47a-3093e9e17e9b