Η Κύπρος καταγγέλλει τις προσπάθειες του Ερντογάν να αφομοιώσει τα κατεχόμενα Έγγραφο του Κύπριου ΥΠ.ΕΣ στα Ηνωμένα Έθνη

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης, θα καταγγείλλει με έγγραφό του στα Ηνωμένα Έθνη, τις προσπάθειες Ερντογάν να αφομοιώσει τα κατεχόμενα. Οι Τούρκοι που για αιώνες εποφθαλμιούν τη μεγαλόνησο κάνουν πραγματικές κινήσεις, προωθώντας την πλήρη οικονομική εξάρτηση, αλλά και την ισλαμοποίηση της περιοχής.

Στο μεταξύ, σκάνδαλο μυρίζει  το έργο της μεταφοράς νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα που δόθηκε σε εταιρίες πολύ κοντά στον κύκλο του προέδρου Ερντογάν, με μορφή μονοπωλίου και με ακριβές τιμές, ενώ τα ίδια είναι πιθανό να γίνονται και με το δίκτυο ηλεκτροδότησης των κατεχόμενων. Τα παραπάνω υποστήριξε και ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών.

Παράλληλα, ισλαμοποίηση στα σχολεία θέλει να προωθήσει ο «σουλτάνος» Ερντογάν με νέα μεταρρύθμιση, μάλιστα έστειλε και κλιμάκιο από το κόμμα του για να φτιάξει οργάνωση στα κατεχόμενα. Άκρως επικίνδυνο κατά τον υπουργό Κασουλίδη που επισημαίνει ότι ακόμη και τα ακροδεξιά κόμματα του ψευδοκράτους είναι κοσμικά και η επιρροή του κόμματος του Ερντογάν μπορεί να το αλλάξει αυτό.

Επιπλέον, οι Κύπριοι ανησυχούν για τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που γίνονται στο βόρειο τμήμα του νησιού στο πλαίσιο των διώξεων για το αποτυχημένο πραξικόπημα του προηγούμενου καλοκαιριού στην Τουρκία. Έχουν γίνει συλλήψεις ατόμων που φέρονται να ανήκουν τάχα σε τρομοκρατική οργάνωση με αρχηγό τον Γκιουλέν, άσπονδο εχθρό του Ερντογάν που ο τελευταίος τον θεωρεί ηθικό αυτουργό του αποτυχημένου πραξικοπήματος.