Η μεγάλη του Δήμου Ναπολεόντειος Σχολή

Φαίνεται τελικά πως ο σεβαστός μας δήμαρχος είναι υπέρμαχος της Ναπολεόντειας στρατηγικής: Τρία πράγματα δεν κάνεις στην πολιτική: δεν υποχωρείς, δεν ανακαλείς και δεν παραδέχεσαι τα λάθη σου. Έτσι λοιπόν αποφάσισε: Την ιδιωτικοποίηση του άλσους της Καλλιθέας, την ευγενική παραχώρηση των δημοτικών καταστημάτων σε αγνώστους, το πάγωμα του θέματος για το Κορώνι, την αναβολή της εκλογής του Συμπαραστάτη και άλλα πολλά.

Όσο και να βοούν τα ΜΜΕ εκείνος αυτοσυνεντευξιάζεται και αυτοθαυμάζεται καθώς αποκρούει –λέει – τους κακούς που δεν εξάρουν το μοναδικό του έργο. Όσο κι αν φωνάζουν οι κάτοικοι πληττόμενων περιοχών, εκείνος λάμπει κάτω από την υπέρλαμπρή χριστουγεννιάτικη κουρτίνα του Δημαρχείου. Όσο κι αν ζητούνται απαντήσεις, εκείνος γυαλίζει τα παλαιά του υποδήματα, ώστε να γράψει και άλλα παράπονα. Όσο κι αν ο λαμπερός στολισμός του κέντρου του Αργοστολίου είναι εκθαμβωτικός, δεν αρκεί να καλύψει το έρεβος. Όσο κι αν κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι προσπαθούν να ασκήσουν έλεγχο και κριτική, πέφτουν σε τείχη απροσπέλαστα. Όσο κι αν ντοκουμέντα έρχονται στο φως, εκείνος τα αγνοεί και τα μετονομάζει σε συκοφαντίες.

Καινοτομεί ο δήμαρχος μας είναι αλήθεια. Κανείς άλλος δεν παρουσιάζει τέτοια προκλητική αδιαφορία και υπεροψία. Καλός και πλουραλιστής όταν βολεύει, συγκεντρωτικός όταν συμφέρει. Δεν απαντά ακόμα και στις προεκλογικές του δεσμεύσεις δύο χρόνια μετά. Κάποτε έφταιγε ο «στρατηγός άνεμος» τώρα μπορεί να φταίει ο Κορωνοϊός.

Το χάος, η προχειρότητα που εμφανίζει η δημοτική αρχή ίσως δεν είναι θέμα απειρίας ή έλλειψης αξιόλογων στελεχών, αλλά έντεχνη ώστε κανείς να μην βρίσκει άκρη και πουθενά. Έτσι, αυτοί που πρέπει θα κάνουν τη δουλίτσα τους και οι άλλοι ακόμα θα ψάχνονται σε καμιά διετία. Μέχρι τότε τα παράπονα μας στο e-kioski!